08-08-17

Kapitein Zeppos.

kapitein zepposEen vreemde man komt te paard aan in het plaatsje Belder, onder de naam 'Kapitein Zeppos'. Dat zaait dadelijk onrust en afgunst jegens deze vreemde man. Maar een zekere Ben Kurrel, die wel van een avontuurtje houdt, zoekt contact met hem en gaat voortaan vaak bij hem langs, zonder hem echt te kennen. Al gauw wordt duidelijk dat Zeppos niet zonder bedoeling naar Belder is gekomen: hij moet een mysterie oplossen - in Griekenland heeft hij van een onbekende man met een pukkel een bod gekregen op de grond die hij geërfd had van zijn overleden oom Nico. Er blijkt een hele organisatie bij te zijn betrokken. Ben Kurrel en zijn vriendin Rita Mees helpen hem om dat mysterie op te lossen. In het verhaal duiken ook nog de boswachter Nelis, Ariane Despinal, meesterschurk Baral en zijn medewerkers op.

De komplete serie op 11 dvd's.

1964 - 1966

20-06-16

Alfa Papa Tango.

Komplete reeks in 13 delen.

Luk De Konink,Nolle Versyp,Jo De Meyere,Jaak Van Assche,Ludo Busschots,Ben Van OstadeAlfa Papa Tango was een televisieserie van de BRT, die uitgezonden werd van 1990 tot 1991. De serie speelde zich af in een brandweerkazerne in het centrum van Brussel en liep in twee reeksen van 7 en 6 afleveringen.

De letters A, P en T in het spellingsalfabet van de NAVO staan voor ambulance, pompwagen en techniek, drie wagentypes die bij de brandweer veelvuldig worden gebruikt.

Onder leiding van Kolonel Halleux worden de brandweermannen geconfronteerd met telkens nieuwe interventies van brand tot wespen verdelgen. Maar ook in de kazerne zelf dienen brandjes geblust te worden. Ronnie Abbeloos heeft huwelijksproblemen, Marcel Van Oppen heeft een zieke echtgenote, Fred Boenders wordt geconfronteerd met de eenzaamheid, Kolonel Halleux probeert zijn geluk bij pr-verantwoordelijke Tiene De Vijlder en iedereen ergert zich aan de strikte Adjudant Haegeman.

1990-1991

17-02-15

Witse - alle 9 seizoenen.

witseCommissaris Witse van de federale recherche, moordsectie Halle. Eigenzinnige en gedreven politierechercheur uit Halle. Wil op zijn eigen manier werken. Handelt niet altijd naar de regels en wetten waardoor zijn onderzoeken soms niet vlotten door de klachten van hoofdcommissaris Wijtinckx en hoofdinspecteur Van Deun. Vroeger hoofdinspecteur bij de recherche in Brussel, maar werd toen hij een zware aanvaring had met zijn hoofdcommissaris Paul Keysers weggepromoveerd naar Halle waar hij commissaris werd van de moordbrigade. Hij scheidt van Doris Roosmael, met wie hij samen een zoon had, Dries, die kort na de geboorte stierf. Witse laat tijdens zijn onderzoeken soms zijn emoties en gevoelens de vrije loop.

 

2003 - 2012

05:11 Gepost door Helliwood-man in Drama, DVD, Politie, VLAAMS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hubert damen, daan hugaert, viv van dingenen |  Facebook |

16-02-15

W. Witse - de film.

Hubert Damen, Wim Opbrouck,2014,Katelijne VerbekeWitse, inmiddels gepensioneerd, keert terug naar zijn geboortestreek om de moordenaar van zijn nichtje te vinden. Oude familiewonden worden opengereten. Het duurt niet lang voordat Witse in aanvaring komt met de lokale politie.

2014

20:56 Gepost door Helliwood-man in Drama, DVD, Politie, VLAAMS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hubert damen, wim opbrouck, 2014, katelijne verbeke |  Facebook |

11-08-14

In Vlaamse velden.

in vlaamse velden

De Gentse familie Boesman probeert te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. De focus ligt op de vijf familieleden die gedurende vier jaar elk hun eigen oorlog meemaken.
Centraal in het verhaal staat de 15-jarige Marie, een naïeve puber die door haar ervaringen in de oorlog, ontpopt tot een gelouterde, volwassen vrouw die gelooft in de toekomst. De echte impact van de oorlog wordt voor de familie pas echt voelbaar wanneer de Duitsers hun huis bezetten.
Vader Philippe, gynaecoloog, ziet zijn kans om professor te worden in de door de Duitse bezetter gesteunde Vlaamse universiteit. Moeder Virginie probeert zo goed en zo kwaad mogelijk als het kan haar gezin bijeen te houden, maar de oorlog drijft hen uit elkaar. 
Marie's oudste broer Vincent vecht mee aan het front, uit idealisme...en zal daarvoor een zware prijs betalen. Guillaume, haar andere broer, probeert te deserteren, maar wordt soldaat tegen wil en dank.
Marie droomt ervan om dokter te worden, maar wordt verpleegster achter het front. Daar vindt ze uiteindelijk de kracht om op een genuanceerde manier naar de wereld en naar haar familie te kijken. 

 

2014

10 afleveringen.

12-03-14

Aspe; seizoen 1-9.

Lucas van den Eynde, Michel van Dousselaere, Francesca Vanthielen, Herbert Flack, Herman BoetsHoofdinspecteur Pieter van In staat voor een moeilijke opgave de misdaden in Brugge samen met zijn team op te lossen!

)

26-08-13

F.C. De Kampioenen DVD 45.

Deze DVD werd aangeboden bij de krant "Het Laatste Nieuws" op 23-08-2013.

f c de kampioenen

Deze DVD bevat de volgende 5 afleveringen:

20.9: De valse noot.

20.10: De Bomabio.

20.11: Ronaldinho en Julia.

20.12: Noblesse oblige.

20.13: DDT ontsnapt.

17:58 Gepost door Helliwood-man in DVD, Komedie, VLAAMS | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-12

Code 37 - de film.

code 37

Een bekende schrijver wordt aangerand in een sex-cinema. Hij had er een afspraakje met Roos, een jonge studente die bijklust als prostituee. Al snel wordt duidelijk dat er wel meer studentes actief zijn in de prostitutie. Voldoende reden voor Hannah en haar team om undercover te gaan in club Sin City, een vrijhaven voor iedereen die het daglicht schuwt en voor meisjes die er hun klanten oppikken.
Wanneer Hannah en haar team ontdekken dat de eigenaar van zowel de sex-cinema als van Sin City de oom van Roos is, neemt de hele zaak een persoonlijke wending. In de eerste plaats voor Hannah, want zij weet als geen ander hoe zwaar familiegeheimen kunnen wegen...

 

2011

31-05-07

F.C. De Kampioenen: de favoriete afleveringen van Carmen & Xavier.

1

Operatie: Parkiet.

Xavier moet op oefening naar het leger. Hij vreest dat er iets met zijn parkieten zal gebeuren, want Carmen heeft duidelijk laten blijken dat ze die grondig beu is...

Blauwhelmen.

Xavier en zijn maat Seppe zijn van plan om eens goed te gaan drinken op de bierfeesten. Ze zullen zich kleden als blauwhelmen om gratis drank te krijgen. Carmen zullen ze wijsmaken dat ze op een geheime missie moeten...

Aardstralen.

Carmen heeft een wichelroede gekocht. Zij denkt hiermee negatieve stralen te kunnen opsporen...

Xaviera Waterslaeghers.

Fernand probeert Carmen wijs te maken dat Xavier eigenlijk op mannen valt. Zo hoopt hij een wig tussen de twee te drijven en Carmen voor hem te winnen...

Hoogtevrees.

Carmen en Xavier zijn zondag 25 jaar getrouwd. Carmen verwacht dan ook iets heel speciaals. Xavier heeft dat echter vergeten en is in paniek om nog iets te verzinnen...

1990 - 2007

27-09-05

Crime DVD.

Witse.
1. De ommekeer.
Speurder Witse (Hubert Damen) van de Federale Recherche Brussel zit achter de moordenaars van een juwelier aan. Tussendoor kampt hij met privéproblemen: zijn baas heeft een affaire met zijn vrouw. Na een zware aanvaring met de man, wordt hij weggepromoveerd. Hij wordt benoemd tot commissaris van de Federale Recherche in Halle, waar hij de moordsectie gaat leiden.
Flikken.
1. Partners.
Na de zoveelste aanvaring met een mannelijke collega krijgt Tony (Joke Devynck) van baas Duprez een nieuwe partner toegewezen: Britt Michiels. Meteen worden beide vrouwen uitgestuurd voor een eerste zaak.
Heterdaad.
1. eerste aflevering.
Liddy wordt vermoord gevonden in haar villa. Het huis is grondig opgekuist en op enkele juwelen na is er niks gestolen. De BOB-ploeg ontdekt dat Liddy een actief liefdesleven had en een zoon waarmee ze in onmin leefde. Een foto zet hen op het spoor....

15:08 Gepost door Helliwood-man in Politie, VLAAMS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: witse, flikken, heterdaad |  Facebook |