24-04-17

Painkiller Jane.

Gebaseerd op de gelijknamige comicbook reeks.

kristanna Loken, alaina huffman,dvd,2009Jane Vasco, een topagente van de antidrugsbrigade, is een indrukwekkende verschijning. Als dusdanig wordt ze gerekruteerd door een geheime regeringscel die "Neuro's" - personen met bovenmenselijke neurologische krachten - opspoort en neutraliseert. Al snel blijkt dat Jane zelf misschien ook wel een "Neuro" is. Tijdens haar eerste missie ontdekt ze, na een val van de 46e verdieping, dat ze niet kan doodgaan, al is de pijn er niet minder om. Geïntrigeerd door haar nieuwe krachten, is Jane vastbesloten om zoveel mogelijk over de Neuro's te weten te komen.

Komplete serie van 22 afleveringen.

2009

19:11 Gepost door Helliwood-man in DVD, Fantasy, Politie, Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kristanna loken, alaina huffman, dvd, 2009 |  Facebook |

13-01-17

Stargate Universe; season 1 & 2.

2011, stargate

Een groep soldaten, wetenschappers en burgers verdwaalt in het universum wanneer hun verborgen basis op een andere planeet wordt aangevallen, terwijl ze terug naar aarde proberen te vluchten. Ze stranden op de Destiny, een schip van de ‘Ancients’ dat miljarden kilometers verwijderd is van aarde. De bemanning raakt verstrikt in een onbekende koers en ze moeten alles in de strijd gooien om te overleven, maar ook om hun eigen demonen te overwinnen. Ondanks de tegenslagen blijven ze de strijd doorzetten om te overleven en een weg naar huis te vinden. Ontdek wie de ware helden en schurken zijn in dit gevaarlijke avontuur.

2011-2012

16:44 Gepost door Helliwood-man in DVD, Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2011, stargate |  Facebook |

04-01-16

Space 1999: Cosmic Princess.

Original episodes: 2-1: The Metamorph & 2-14: Space Warp.

space 1999De maan wordt door een enorme ontploffing uit zijn orbit geslingerd en komt na een lange zwerftocht terecht in de orbit van de planeet Pychon. De kolonisten van de Moonbase Alpha hopen dat de planeet Psychon en mineraal heeft dat ze nodig hebben om te overleven. Ze worden echter in de val gelokt door de Mentor van Psychon, een duivelse schoonheid die hun geesten wil gebruiken voor een machine die haar planeet weer in een paradijs kan veranderen.

1976

21:42 Gepost door Helliwood-man in DVD, Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-16

Space 1999: Destination Moonbase Alpha.

 Original episodes: 2.17 & 2.18: The bringers of wonder.

1977Bij een ongeval is Commander Koenig (Martin Landau) buiten westen geraakt. Hij wordt onderzocht met een experimentele onderzoekstechniek. Als Koenig weer bijkomt, ziet hij een vreemde buitenaardse wezen op zich afkomen. Hij probeert Dr. Helena Russel (Barbara Bain) en Maya (Catherine Schell) ervan te overtuigen dat hij niet hallucineert, maar dat er iets veel ernstiger is aan de hand is.

1977

1977

 

21:45 Gepost door Helliwood-man in DVD, Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1977, martin landau, barbara bain |  Facebook |

15-04-15

Terminator, the Sarah Connor chronicles; season 1.

9 episodes.

2008, De serie gaat verder waar Terminator 2: Judgment Day ophoudt. Sarah en John zijn erin geslaagd om T-1000 te vernietigen. Hierna pleegt de Terminator zelfmoord om zo te voorkomen dat Skynet zijn technologie kan gebruiken. Sarah en John worden achtergelaten in een ingewikkelde en gevaarlijke wereld, waarin ze, als voortvluchtigen, geconfronteerd worden met de realiteit, waarin nog steeds een groot aantal gevaarlijke wezens/machines rondlopen.

De pilotaflevering speelt zich af in 1999 en introduceert Sarah, haar zoon John, en Cameron, een nieuwe Terminator die John moet beschermen. Ze worden achtervolgd door een andere Terminator (Cromartie), alsmede een FBI-agent genaamd James Ellison, die denkt dat Sarah een crimineel is. Wetend dat Sarah in 2005 zal sterven aan kanker, neemt Cameron Sarah en John mee naar het jaar 2007 zodat Sarah na 2005 nog in leven is en verder kan helpen met de strijd tegen Skynet. Vanuit dit jaar zet het drietal hun strijd tegen Skynet voort.

2008

Terminator, the Sarah Connor chronicles; season 2.

22 episodes.

2009,lena headey,summer glauDe tijd: nu. De inzet: onze toekomst. Een ontluikende Kunstmatige Intelligentie, bijgestaan door dodelijke cyborgs, staat op het punt de wereldheerschappij over te nemen en de mensheid uit te roeien. Het accepteert geen voorwaarden. En het is voor niemand bang. Behalve voor John Connor. De machines weten dat John, die nu 16 is, de toekomstige aanvoerder is van het menselijke verzet. Ze weten dat zijn talenten toenemen. Ze moeten hem vinden en tegenhouden. Maar Sarah Connor is er ook nog; zij beschermt en instrueert haar zoon terwijl hij zich voorbereidt op zijn toekomstige taak. De jacht is begonnen in een seizoen van indrukwekkende onthullingen, ademloze achtervolgingen en hoogstaande special effects. Een geheimzinnig teken van drie punten (hebben ufo's daar iets mee te maken?), een vriendinnetje voor John (is Cameron jaloers?), het mysterieuze technische bedrijf ZeiraCorp (kan dat de verraderlijke software van De Turk de baas?).

2009

16:56 Gepost door Helliwood-man in DVD, Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2009, lena headey, summer glau |  Facebook |

14-01-15

The Librarian III: The curse of the Judas Chalice.

Noah Wyle, Bob Newhart,2008,Stana KaticDe wereld loopt gevaar door vampiers. Flynn Carsen is de enige die redding kan brengen. Hij wordt naar New Orleans gestuurd, waar hij met behulp van de mooie Simone, een gekidnapte professor moet zien te redden en de vampieren te lijf moet gaan.

2008

13-01-15

The Librarian II: Return to King Solomon's Mines.

 Noah Wyle, Gabrielle Anwar, Lisa Brenner,2003Bibliothecaris annex avonturier Flynn Carsen (Noah While) gaat ditmaal op zoek naar de mijnen van koning Solomon, diep in het Afrikaanse continent. Maar er zijn meer kapers op de kust. De vraag is of Flynn dit tot een goed einde weet te brengen.

2006

22-12-14

The Librarian I: The quest for the spear.

Noah Wyle, Kyle MacLachlan,2004,Sonya Walger

Een schrandere bibliothecaris gaat erop uit als een magisch artefact wordt gestolen uit een bibliotheek. Hij wil zich ervan vergewissen dat het gestolen stuk veilig terug komt. Om dit te doen maakt hij gebruik van de diensten van een dame die uitblinkt in martial arts. Zij blijkt ook de krachtige macht te zijn in hun relatie.

2004

2004

06-01-12

Firefly: de complete serie.

firefly

 Firefly speelt zich 500 jaar in de toekomst af. De mens heeft de aarde verlaten en zich op andere planeten gevestigd. De planeten worden na een burgeroorlog geregeerd door de Anglo-Sino Alliance, een combinatie van de laatste supermachten Amerika en China.

Na de burgeroorlog, waarin hij aan de verliezende zijde vocht, koopt Mal Reynolds een ruimteschip van de Firefly-klasse. Samen met zijn luitenant Zoë verzamelt hij een crew, bestaande uit piloot Wash, mechanicus Kaylee en de huurling Jayne. Om zijn schip wat aanzien te geven neemt hij de companion Inara aan boord. Later neemt hij een aantal passagiers ook op in zijn crew. Dit zijn dominee Book en de vluchtelingen dokter Simon Tam en zijn zus River.

Mal en zijn crew proberen te overleven door te smokkelen. Ondertussen proberen ze uit handen te blijven van de Alliance en de kannibalistische Reavers.

2002

2002,bd,nathan fillion,morena baccarin,jewel staite,gina torres,adam baldwin,sean maher,summer glau,ron glass2002,bd,nathan fillion,morena baccarin,jewel staite,gina torres,adam baldwin,sean maher,summer glau,ron glass2002,bd,nathan fillion,morena baccarin,jewel staite,gina torres,adam baldwin,sean maher,summer glau,ron glass

07-12-10

Farscape: Peacekeeper Wars.

Vervolg op de tv-serie 'Farscape'.

 

0 farscape.JPG

De bewoners van de waterplaneet, de Eidelons, zijn een vreedzaam maar uiterst paranoïde ras, die als laatsten het vermogen zouden geërfd hebben om een weldoende invloed op strijdende partijen te kunnen uitstralen, en die zo de oorlog tussen de Peacekeepers en de Scarrans definitief zouden kunnen beëindigen. Zouden, want in de zestig dagen die het geduurd heeft om alle restjes John en Aeryn te verzamelen zijn de schermutselingen uitgebreid tot een grootschalige oorlog, die alleen nog maar in intensiteit toeneemt, waarbij er bij beide zijden miljoenen slachtoffers vallen, alhoewel de Scarrans door hun brute kracht op punten alvast schijnen te winnen. De Eidelons staan toe dat John en Aeryn gereassembleerd worden, maar het stukje kristal dat de zwangerschap van Aeryn mogelijk maakte is in Rygel blijven steken, waardoor die voorlopig de baby draagt. Het overplanten van de baby dringt zich op, alhoewel dat niet makkelijk is in de huidige situatie van oorlog. De Eidelons zijn de afstammelingen van een andere familietak die 12.000 cykels geleden van de buitenwereld werden afgesneden, maar door het Moya-team gered werden op de planeet Arnessk. Die wezens (die in de reeks de Interions heetten) zijn hopeloos in de minderheid, maar als ze hun kennis zouden kunnen overdragen naar hun opvolgers, zou er weer een ras ontstaan dat de vrede in de ruimte voor eeuwig zou kunnen waarborgen, en de Scarrans en de Sebaceans uit elkaars haren / schubben zou kunnen halen.

Er is echter nog een plan B: om de ruimte te behoeden voor de terminale oorlog zou John Crichton ook het lang gevreesde wormgat-wapen kunnen bouwen, en in plaats van deze aan de meestbiedende - Scarrans of Peacekeepers - af te staan, het ding gebruiken om de rivaliserende troepen voor eens en altijd op hun kont naar de uitgang glijdend, uit de ruimte te slingeren. Vooral Scorpius ziet deze optie wel zitten - per slot van rekening is het dat waar hij zowat de hele reeks naar gestreefd heeft - en nu John in een onzekere fase zit nu hij binnenkort de zorg van moeder en ongeboren kind op zich moet nemen, lijkt deze optie zeer aantrekkelijk. John kan echter alleen voorspellen wanneer wormgaten zich manifesteren; het actief creëren van deze, en ze als wapen gebruiken, zit er voorlopig nog niet in...

2004

03-02-08

Odyssey 5; disc 1.

01
1. Pilot.

Een team van astronauten wordt vijf jaar terug in de tijd gezonden in een poging de aarde te redden van de totale ondergang.

2. Shatterer.

Mendel(s voorkennis van de zelfmoord van een winnaar van de Nobelprijs brengt hem op het spoor van de werkzaamheden van de buitenaardse samenzwering.

3. Astronaut dreams.

Een verandering in de planning maakt dat Taggart het inzetten van een Bright Sky satelliet moet saboteren. De pogingen van Sarah en Angela om de ontvoering en moord van een elfjarig meisje te voorkomen werkt averechts.

)

2002

11:27 Gepost door Helliwood-man in DVD, Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: peter weller, 2002, odyssey 5 |  Facebook |

02-02-08

Odyssey 5; disc 2.

02
4. Time out of mind.

Door een uitbraak van geheugenverlies dreigt de Odyssey bemanning zijn missie niet te kunnen volbrengen.

5. Symbiosis.

Door de moord op een prominente wetenschappelijke onderzoeker komt de bemanning in aanraking met een doof zesjarig meisje en levensvormen die pogingen doen om zich te koppelen aan de computer.

6. The choices we make.

Een mysterieus wezen stelt de toewijding van de bemanning aan hun missie op de proef door hen allemaal een glimp van de toekomst te laten zien die kan plaatsvinden wanneer zij ervoor kiezen hun verleden te veranderen.

7. Rapture.

Als Neil Taggart erachter komt dat zijn vrienden een hoogst verslavende Sentient drug gebruiken, ontdekt de bemanning het bewijs dat de buitenaardse wezens vanuit de NASA zelf opereren.

2002

19:54 Gepost door Helliwood-man in Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: odyssey 5, peter weller, 2002 |  Facebook |

30-01-08

Odyssey 5; disc 3.

03
8. A.L.D.U.7.

Sarah, Chuck Taggart en Mendel gaan undercover in een high-tech gevangenis om daar een gevangene te ondervragen die mogelijk de Sentient samenzwering heeft doorzien.

9. Flux.

Wanneer Taggart's bloed bij een aanval wordt geïnfecteerd, loopt hij gevaar te veranderen in een Synthetic.

10. Kitten.

Neil Taggart wordt het doelwit van een Sentient computer code die erop gericht is zijn leven onder cotrole te krijgen.

11. Dark at the end of the tunnel.

Mendel raakt betrokken bij een religieuze sekte die zegt zich voor te bereiden op de komst van God op aarde.

2002

19:56 Gepost door Helliwood-man in Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2002, peter weller, odyssey 5 |  Facebook |

Odyssey 5; disc 4.

04
12. The trouble with Harry.

Een rebellerende Sentient maakt de vijf astronauten attent op een onderzoeksproject waarvan de kwade gevolgen de aarde zouden kunnen vernietigen.

13. Skin.

De astronauten gaan de confrontatie aan met een synthetische huid die parasiteert op zijn menselijke gastheer.

14. Begotten.

Als Taggart zich terugtrekt in zijn eigen herinneringen in een poging om in het reine te komen met de dood van zijn vrouw, weet de Synthetic, die Mendel in het geheim gemaakt heeft, te ontsnappen.

15. Vanishing point.

Taggart wordt in de overtuiging gebracht dat de dood van Paige slechts een droom was.

2002

18:56 Gepost door Helliwood-man in Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: odyssey 5, peter weller, 2002 |  Facebook |

Odyssey 5; disc 5.

05
16. Follow the leader.

De vijf astronauten ontrafelen een Sentient complot waarbij scholieren van een basisschool worden gebruikt om een Doomsday apparaat te maken.

17. Half-Life.

Sarah wordt achtervolgd door de spookachtige verschijning van een piloot die twee jaar eerder is verdwenen.

18. Rage.

Een reeks moorden brengt de vijf naar een klein stadje waar de Sentients bezig zijn om de watervoorraad te vergiftigen.

19. Fossil.

Taggart komt op het spoor van een mysterieuze maansteendie de Cadre's link is naar de samenzwering van de Sentients.

2002

18:39 Gepost door Helliwood-man in Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: peter weller, odyssey 5, 2002 |  Facebook |

26-01-08

Babylon 5, the legend of the Rangers.

To Live And Die In Starlight.

5
Legend Of The Rangers draait volledig rond de mysterieuze "rangers" die in de originele serie in het universum geintroduceerd werden. Je kan de rangers bijna zien als de blauwhelmen van het Babylon 5-universum. Een zo'n ranger is Kapitein David Martel, hij raakt echter in ongenade wanneer hij een nogal controversiële beslissling neemt om het leven van zijn bemanning te redden. De gevolgen van die beslissing zijn zwaarder en groter dan hij zich wel kan inbeelden, gelukkig komt G'Kar (de Narn-ambassadeur uit Babylon 5) op het laatste moment tussenbeide met het verzoek om Martel een speciale missie toe te vertrouwen. De opdracht lijkt simpel genoeg: een diplomatiek schip escorteren naar een archeologische opgraving op de planeet Beta Durani 7. Geheel onverwacht echter wordt het mini-konvooi aangevallen.

2001

17-11-05

Andromeda; season 1 disc 1.

1: Under The Night (1) (41.10 min.) – eerste uitzending op 2-10-2000
De Nietscheanen vallen de Andromeda Ascendant aan nadat deze in een val is gelokt. Het schip en zijn crew hebben geen schijn van kans tegen de duizenden schepen. Kapitein Dylan Hunt moet zijn eerste officier, een Nitzcheaan, in de gevangenis gooien omdat deze zelf aangeeft dat hij wellicht niet te vertrouwen is. Naar aanleiding van de vele schaderapporten neemt Hunt een belangrijke beslissing. Iedereen aan boord moet evacueren. Zodra iedereen vertrokken is stuurt Hunt het schip een zwart gat is om te voorkomen dat het in vijandige handen valt. Maar tijdens deze koers wijziging komt zijn eerste officier terug op de brug en komt het tot een gevecht.
2: An Affirming Flame (2) (41.10 min.) – eerste uitzending op 9-10-2000
Terwijl Hunt constateert dat hij zijn Nietscheaanse collega gedood heeft wordt zijn schip geënterd. Andomeda, het ruimteschip, wordt bestuurd door een kunstmatige intelligentie die eveneens Andromeda heet en een beeltenis van een mooie vrouw heeft gekregen. Zij is de vertrouweling van Hunt. Zij vertelt hem dan ook dat er indringers zijn. Deze indringers hebben het gemunt op het schip om het zo te kunnen verkopen. De opdrachtgever heeft behalve de crew ook een eigen crew meegenomen onderleiding van een Nietscheaan. Als de Andromeda weer gevaarlijk dicht in de buurt van het zwarte gat komt heeft Hunt alle kracht nodig om zijn schip te redden. Hij wil ook de gemenebest weer opzetten. Hij vraagt de crew van de Eureka Maru, het bergingsschip, om zijn crew te worden.
3: To Loose The Fateful Lightning(41.10 min.) – eerste uitzending op 16-10-2000
De Andromeda legt aan bij een oud Gemenebest station. Tot hun verbazing zijn op het station zijn alleen kinderen aanwezig. Zij zien Hunt als de Hoge Garde, een god die zij hun leven lang hebben aanbeden en waarvoor de duizenden Magogs hebben vermoord. Doordat Hunt zo aanbeden wordt maakt hij fouten waardoor de kinderen een stelsel kunnen opblazen met vele Magog doden tot gevolg. Hij gaat proberen de kinderen uit te leggen dat niet het doden Vrede tot gevolg heeft, maar dat daar andere dingen voor nodig zijn.
(Note: Wie Mad Max And The Thunderdome kent zal deze aflevering bekent voorkomen!)
4: D Minus Zero (41.10 min.) – eerste uitzending op 23-10-2000
De Andromeda komt tegenover een vijand te staan waarvan ze de identiteit niet van kennen. De vijand blijft echter maar bommen op hen afvuren. Door het handelen van Hunt raken Beka en Tyr nogal eens boos om zijn werkwijze en twijfelen zijn beslissingen, ze trekken deze ook openlijk in twijfel. Maar ze moeten hun meningen bijstellen als Hunt een plan onthult waaraan hij gewerkt heeft samen met Harper. Dit is de enige manier waarop ze de vijand kunnen verslaan.
5: Double Helix (41.10 min.) – eerste uitzending op 31-10-2000
De Andromeda stuit op een gevecht tussen een Nietscheanen clan en de Thran. Hunt wil proberen hen met elkaar te laten onderhandelen en hen tot de Gemenebest laten toetreden. Tyr, die van de Nietscheanen clan Kodiak is, is door de Orca clan verdreven. Hij wil nu wraak nemen, maar wordt door een Nietscheanen vrouw als perfect gezien als vader en man. En dat is alles wat een Nietscheaan wil. Maar Tyr is toch iets anders….
 
2000

08:23 Gepost door Helliwood-man in Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: andromeda, kevin sorbo, lexa doig |  Facebook |

Andromeda; season 1 disc 2.

6: Angel Dark, Demon Bright (41.10 min.) – eerste uitzending op 6-11-2000
Trance krijgt een les slipstream vliegen. Maar er gaat iets fout en ze komen 300 jaar terug in de tijd terecht. Vlak voor een grote slag met de Nietscheanen. De gevoelens van de crew is tweeledig. Tyr wil zijn mensen helpen en Harper wil ze met een speciaal wapen vernietigen. Volgens de geschiedenis waren er 500 Nietscheaanse schepen tijdens deze slag, maar er verschijnen er 1500. Een beslissing moet genomen worden om de toekomst veilig te stellen. Een moeilijke beslissing voor Tyr en Hunt.
7: The Ties That Blind (41.10 min.) – eerste uitzending op 13-11-2000
De Andromeda krijgt een SOS oproep. Het is van een "Wegist" en Rev Bem, ook een Wegist, kent de man die de oproep doet. Deze Singh is een profeet en een dichter en wordt begeleidt door de broer van Beka. Beka vertrouwt haar broer niet want hij is altijd bezig met een of andere deal. Ze komen erachter dat hij ook deze keer. Hij moet de codes van de Andromeda stelen en aan een ander volk geven zodat zij het schip met de crew kunnen opblazen. Hunt weet Beka’s broer echter om te praten.
8: The Banks Of The Lethe (41.10 min.) – eerste uitzending op 20-11-2000
Op één of andere manier lukt het om per ongeluk een bericht door een zwart gat 300 jaar terug te sturen. Daar is het Sara, de verloofde van Hunt, de het bericht ontvangt. Ze is al een jaar bezig om een manier te inden om de de Andromeda te bevrijden. Ze ligt nu met haar schip bij de Andromeda in de buurt die vast in het het zwarte gat zit. Harper heeft een apparaat ontworden waarmee Hunt werkelijk 300 jaar terug kan in de tijd kan reizen en zo zijn Sara en hij weer even samen. Maar Sara kan niet mee terug. Toch hebben Sara’s pogingen Dylan op een andere manier geholpen.
9: A Rose In The Ashes (41.10 min.) – eerste uitzending op 27-11-2000
Tijdens een bezoek aan een planeet om over de toetreding van de Gemenebest te praten worden Andromeda’s lichaam (Rommie) en Hunt veroordeelt tot het verblijf in een strafkolonie. In deze kolonie zijn twee kampen aanwezig die tegen elkaar opgezet worden. Jessa, van de Buitenstaanders redt Hunt en Rommie. Ze probeert een ook soort accu voor Rommie te maken, want zij is stervende wegens gebrek aan stroom. Hunt weet de leidster mensen van de kolonie over te halen tegen het systeem in te gaan en zo kan Hunt uiteindelijk ontsnappen.
10: All Great Neptune's Ocean (41.10 min.) – eerste uitzending op 15-1-2001
Een waterademend volk komt aan boord van de Andromeda om een contract met de Gemenebest te tekenen. Tyr laat echter weten dat Generaal Lee 75.000 Nietscheanen vermoord heeft. Lee wil de ondertekening wel door laten gaan als Tyr zijn excuses aanbiedt. Als beide alleen zijn wordt Lee vermoord. Tyr wordt natuurlijk als schuldige aangewezen. Maar verder onderzoek wijst uit dat er een andere dader is.
 
2000

08:21 Gepost door Helliwood-man in Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: andromeda |  Facebook |

Andromeda; season 1 disc 3.

11: The Pearls That Were His Eyes (41.10 min.) – eerste uitzending op 22-1-2001
De Andromeda komt erg dicht in de buurt van een zonnestorm. Maar ze kunnen geen kant op omdat er veel onderdelen kapot zijn. Dus gaan ze naar een ruimtestation om onderdelen in te slaan, maar ze hebben geen geld! Gelukkig heeft Hunt hiervoor een oplossing, hij houd een oude aardse garageverkoop. Terwijl de mannen zich daar mee bezig houden gaan Trance en Beka weg. Beka heeft namelijk een bericht tot hulp van een oom ontvangen. Deze is wel al drie jaar oud, maar toch gaat ze in op oproep. Maar het blijkt dat haar oom andere bedoelingen had met het bericht en daar komt Beka nu op een harde manier achter.
 
2000

08:19 Gepost door Helliwood-man in Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: andromeda |  Facebook |

26-01-04

The incredible Hulk.

Met: Bill Bixby, Lou Ferrigno, Jack Colvin.
Pilot.
Dr. David Banner heeft de leiding over een onderzoeksprogramma naar bovenmenselijke kracht. Als hij zijn eigen lichaam met gammastraling bestookt, verandert hij onverwacht in een ijzersterk 'wezen', die al snel de naam krijgt: Hulk.
 
1977
 
Married.
Op zoek naar een manier om zijn 'Hulk' aanvallen in de hand te houden, reist Banner naar Hawaii om zich te laten onderzoeken door een psychiater. Dan blijkt dat hij zich op een pad begeeft dat tot veel meer leidt dan de beoogde professionele uitwisseling.
 
1978

The incredible Hulk returns.

Met: Bill Bixby, Lou Ferrigno, Jack Colvin.
Het leven van David Banner loopt al maanden op rolletjes. Hij heeft het hart veroverd van een lieve vrouw, Maggie Shaw, hij werkt voor het Lambert Instituut en hij is er eindelijk in geslaagd om z'n gevoelens beter onder controle te krijgen. Hierdoor is hij al een tijd niet meer in de Hulk veranderd. Hij werkt onvermoeibaar door aan z'n meest recente uitvinding, de Gamma Ray Transponder, omdat hij hoopt dat de Transponder hem voorgoed zal verlossen van z'n onbedwingbare alter ego.
Maar Banner's droom om zich voor altijd van de Hulk te kunnen bevrijden, wordt ruw verstoord door LeBeau, een corrupte militair die zich realiseert wat de Transponder voor het leger zou kunnen betekenen. Hij probeert de uitvinding te stelen zodat hij het apparaat aan de hoogste bieder kan verkopen.
 
1989
 
Eerste tv-film als vervolg op de succesvolle tv-serie.

19:55 Gepost door Helliwood-man in Science Fiction | Permalink | Commentaren (1) | Tags: incredible hulk |  Facebook |

The trial of the incredible Hulk.

Met: Bill Bixby, Lou Ferrigno, Rex Smith.
Tijdens een ritje in de metro ziet David Banner dat er een overval wordt gepleegd en hij wordt razend waardoor hij weer verandert in de alles verwoestende Hulk.
De uitgeputte en verwarde David wordt opgepakt en in de cel gesmeten. Daar krijgt hij bezoek van de blinde advocaat Matt Murdock die hem zijn hulp aanbiedt, maar Murdock leeft met een geheim...
 
1989
 
Tweede tv-film als vervolg op de succesvolle tv-serie.
Deze film is ook uitgebracht onder de titel 'the icredible Hulk meets Daredevil'.

The death of the incredible Hulk.

Met: Bill Bixby, Lou Ferrigno, Elizabeth Gracen, Andreas Katsulas.
Iedereen is er nog steeds van overtuigd dat David Banner dood is, maar in de werkelijkheid werkt hij onder een andere naam in een onderzoekslaboratorium als conciërge, waar hij op zoek is naar een middel om hem voor eens en altijd te verlossen van zijn alter ego, de Hulk. Terwijl hij hiertoe pogingen onderneemt, wordt hij verliefd op een mooie vrouw, waarna hij verzeild raakt in een gevecht met een groep terroristen die de controle wil over de ongelooflijke krachten van de Hulk. Het dwingt David Banner te kiezen tussen liefde en loyaliteit, goed en slecht.. en zelfs tussen leven en dood...
 
1990
 
Derde en laatste tv-film als vervolg op de succesvolle tv-serie.

17-12-03

V, the mini series.

Met: Marc Singer, Jane Badler, Robert Englund, Faye Grant.
Vijftig ruimteschepen van ontzaglijke afmetingen zweven dreigend boven de hoofdsteden van de aarde. De wezens die ontschepen, zien er menselijk uit en lijken in vrede te komen. Op onze aarde vinden de buitenaardse bezoekers de grondstoffen die het voortbestaan van hun ras kunnen verzekeren. Wat de nietsvermoedende mensheid niet weet is dat hun eigen toekomst op het spel staat, want de bezoekers zijn helemaal niet van plan om de rijkdommen van de planeet te delen...
 
1983

19:20 Gepost door Helliwood-man in Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: v, marc singer |  Facebook |

Babylon 5: in the beginning.


De verre toekomst. De mens heeft een handelsroute met verschillende buitenaardse rassen. Nu willen ze tot de uiterste grens van het heelal gaan om daar een overeenkomst met het ras Minbari aan te gaan. De Minbari, die geen mens ooit heeft gezien, staat bij andere buitenaardse rassen bekend om gevaarlijke wezens. Maar de aardse regering is ervan overtuigd dat zij vrede kunnen sluiten met die wezens. Maar door een misverstand loopt alles in 't honderd!
Zullen de mensen dit overleven of zijn we tot uitsterven bedrijgt...!
 
1997
 
Deze tv-film is een prequel op de serie 'Babylon 5'.