20-06-16

Alfa Papa Tango.

Komplete reeks in 13 delen.

Luk De Konink,Nolle Versyp,Jo De Meyere,Jaak Van Assche,Ludo Busschots,Ben Van OstadeAlfa Papa Tango was een televisieserie van de BRT, die uitgezonden werd van 1990 tot 1991. De serie speelde zich af in een brandweerkazerne in het centrum van Brussel en liep in twee reeksen van 7 en 6 afleveringen.

De letters A, P en T in het spellingsalfabet van de NAVO staan voor ambulance, pompwagen en techniek, drie wagentypes die bij de brandweer veelvuldig worden gebruikt.

Onder leiding van Kolonel Halleux worden de brandweermannen geconfronteerd met telkens nieuwe interventies van brand tot wespen verdelgen. Maar ook in de kazerne zelf dienen brandjes geblust te worden. Ronnie Abbeloos heeft huwelijksproblemen, Marcel Van Oppen heeft een zieke echtgenote, Fred Boenders wordt geconfronteerd met de eenzaamheid, Kolonel Halleux probeert zijn geluk bij pr-verantwoordelijke Tiene De Vijlder en iedereen ergert zich aan de strikte Adjudant Haegeman.

1990-1991

23-11-15

The fall; season 1.

2013, gillian andersonDetective superintendant Stella Gibson van de Metropolitan Police wordt naar Belfast gestuurd nadat de Noord-Ierse politie geen doorbraak kon forceren in enkele onopgeloste moordzaken. Net na haar aankomst in Belfast maakt Paul Spector, therapeut, echtgenoot en vader van twee kinderen, zijn volgende slachtoffer.

2013

15:32 Gepost door Helliwood-man in Drama, DVD, Politie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2013, gillian anderson |  Facebook |

30-03-15

1864.

2014,18641864 is een epische, historische reeks over het dramatische jaar waarin 5000 Denen sneuvelden en Denemarken ruim een derde van haar grondgebied aan de Duitse Confederatie verloor. Over het jaar waarin Denemarken zich realiseerde dat het geen grootmacht meer is. Over de identiteitscrisis van een land...

2014

16:19 Gepost door Helliwood-man in Drama, DVD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015 |  Facebook |

17-02-15

Witse - alle 9 seizoenen.

witseCommissaris Witse van de federale recherche, moordsectie Halle. Eigenzinnige en gedreven politierechercheur uit Halle. Wil op zijn eigen manier werken. Handelt niet altijd naar de regels en wetten waardoor zijn onderzoeken soms niet vlotten door de klachten van hoofdcommissaris Wijtinckx en hoofdinspecteur Van Deun. Vroeger hoofdinspecteur bij de recherche in Brussel, maar werd toen hij een zware aanvaring had met zijn hoofdcommissaris Paul Keysers weggepromoveerd naar Halle waar hij commissaris werd van de moordbrigade. Hij scheidt van Doris Roosmael, met wie hij samen een zoon had, Dries, die kort na de geboorte stierf. Witse laat tijdens zijn onderzoeken soms zijn emoties en gevoelens de vrije loop.

 

2003 - 2012

05:11 Gepost door Helliwood-man in Drama, DVD, Politie, VLAAMS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hubert damen, daan hugaert, viv van dingenen |  Facebook |

16-02-15

W. Witse - de film.

Hubert Damen, Wim Opbrouck,2014,Katelijne VerbekeWitse, inmiddels gepensioneerd, keert terug naar zijn geboortestreek om de moordenaar van zijn nichtje te vinden. Oude familiewonden worden opengereten. Het duurt niet lang voordat Witse in aanvaring komt met de lokale politie.

2014

20:56 Gepost door Helliwood-man in Drama, DVD, Politie, VLAAMS | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hubert damen, wim opbrouck, 2014, katelijne verbeke |  Facebook |

27-10-14

Spartacus; gods of the arena.

6 afleveringen.

Spartacus,2010,bd

Deze prequel op 'Spartacus: blood and sand' toont de bloedige geschiedenis van het Huis van Batiatus en de Romeinse stad Capua voor de tijd van Spartacus. Quintus Lentulus Batiatus neemt de taak van lanista over van zijn vader. Zijn ambities reiken veel verder van die van zijn vader. Aan zijn zijde staat Lucretia, Batiatus zijn vrouw. Zij wil Batiatus zijn doelen zien bereiken, maakt niet uit wat het kost. Lucretia vergiftigt wijn waardoor Titus Lentulus Batiatus sterft, alsook Melitta, de vrouw van Oenomaus. Batiatus zet al zijn geld op zijn beste gladiator, Gannicus de Kelt. Een vaardige gladiator die steeds met klasse overwint.

2011

Spartacus,2011,bd

Spartacus,2011,bd

10:57 Gepost door Helliwood-man in Aktie, BLU-RAY, Drama, Erotiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spartacus, 2011, bd |  Facebook |

11-08-14

In Vlaamse velden.

in vlaamse velden

De Gentse familie Boesman probeert te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. De focus ligt op de vijf familieleden die gedurende vier jaar elk hun eigen oorlog meemaken.
Centraal in het verhaal staat de 15-jarige Marie, een naïeve puber die door haar ervaringen in de oorlog, ontpopt tot een gelouterde, volwassen vrouw die gelooft in de toekomst. De echte impact van de oorlog wordt voor de familie pas echt voelbaar wanneer de Duitsers hun huis bezetten.
Vader Philippe, gynaecoloog, ziet zijn kans om professor te worden in de door de Duitse bezetter gesteunde Vlaamse universiteit. Moeder Virginie probeert zo goed en zo kwaad mogelijk als het kan haar gezin bijeen te houden, maar de oorlog drijft hen uit elkaar. 
Marie's oudste broer Vincent vecht mee aan het front, uit idealisme...en zal daarvoor een zware prijs betalen. Guillaume, haar andere broer, probeert te deserteren, maar wordt soldaat tegen wil en dank.
Marie droomt ervan om dokter te worden, maar wordt verpleegster achter het front. Daar vindt ze uiteindelijk de kracht om op een genuanceerde manier naar de wereld en naar haar familie te kijken. 

 

2014

10 afleveringen.

25-05-14

Arvingerne (The legacy).

arvingerne, the legacyOp haar landgoed op het Deense platteland leidt de wereldvermaarde kunstenares Veronika Grønnegaard al sinds de wilde jaren '60 een excentriek en kleurrijk leven. Haar vier kinderen hebben elk op hun eigen manier de gevolgen van een vrijzinnige en chaotische jeugd ondervonden. Wanneer hun moeder sterft, komen ze allemaal samen om de erfenis te regelen.Veronika laat echter heel haar landgoed na aan slechts één van haar kinderen. Wat een vlotte en vredige regeling had moeten worden, mondt uit in een pijnlijk proces waarbij geheimen, spanningen en leugens langzaam maar zeker aan de oppervlakte komen.

16-04-14

Unsere mütter, unsere väter.

unsere mütter unsere väter

De serie vertelt het verhaal van vijf gewone Duitsers van rond de twintig, opgegroeid in dezelfde buurt, meegezogen in de waanzin van de tijd tussen 1941 en 1945. Wilhelm, Friedhelm, Greta, Viktor en Charlotte nemen afscheid van elkaar en beloven elkaar eeuwige vriendschap. De vijf vrienden uit Berlijn hebben elk hun eigen kijk op de Tweede Wereldoorlog en ze raken er ieder op hun eigen manier bij betrokken.

 

2013

11-03-14

Mad men; season 1 - 4.

2007,2010,De serie speelt zich af in het New York City van de vroege jaren 60 van de 20e eeuw, en draait om de medewerkers van het fictieve reclamebureau Sterling Cooper, gelegen aan Madison Avenue. Centraal staat Don Draper, een van de belangrijkste medewerkers van het bedrijf.

De serie toont ook de veranderingen van de sociale mores in de Verenigde Staten, en de reclamewereld in New York begin jaren 60. Het is een wereld waarin iedereen de hele dag drinkt, rookt en vreemdgaat. Waar mannen voor veel geld slogans en campagnes bedenken terwijl ongetrouwde vrouwen notuleren.

 

)

2007-2010

15:46 Gepost door Helliwood-man in Drama, DVD | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2007, 2010 |  Facebook |

25-09-12

Code 37 - de film.

code 37

Een bekende schrijver wordt aangerand in een sex-cinema. Hij had er een afspraakje met Roos, een jonge studente die bijklust als prostituee. Al snel wordt duidelijk dat er wel meer studentes actief zijn in de prostitutie. Voldoende reden voor Hannah en haar team om undercover te gaan in club Sin City, een vrijhaven voor iedereen die het daglicht schuwt en voor meisjes die er hun klanten oppikken.
Wanneer Hannah en haar team ontdekken dat de eigenaar van zowel de sex-cinema als van Sin City de oom van Roos is, neemt de hele zaak een persoonlijke wending. In de eerste plaats voor Hannah, want zij weet als geen ander hoe zwaar familiegeheimen kunnen wegen...

 

2011

26-07-12

Nurse Jackie. (promo DVD)

nurse jackie1. Pilot: Jackie negeert de regels als blijkt dat ze uit de zinloze dood van een patiënt ook nog iets goeds kan voortbrengen.

2. Sweet-N-All: Jackie en haar echtgenoot maken zich zorgen dat hun dochter een angststoornis heeft. Ondertussen belandt Jackie's 'speciale' koffie in de verkeerde handen...

 

2009

16:28 Gepost door Helliwood-man in Drama, DVD, Komedie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2009, edie falco, eve best, merritt wever |  Facebook |

12-12-10

Quo vadis. - Blu-ray -

0 quo vadis.JPG

Complete 6-delige reeks op 1 BD.

 

Het oude Rome. - De jonge Marcus Vinicus komt terug naar Rome en raakt verliefd om de mooie en jonge Lygia, en barbaarse slavin. Het Rome waarin Marcus terug in is gekomen is corrupt en gevaarlijk door de keizer Nero. Hij is helemaal doorgedraaid en laat zelfs Rome in brand steken. Op een gegeven moment beschouwt hij de Christenen als vijand nummer een van Rome. Lygia is ook Christen en is haar leven niet meer zeker. Marcus is zo verliefd op Lygia dat ook hij zich tot het Christendom went. Maar steeds meer Christenen worden door Nero opgepakt, ze worden zelfs voor de leeuwen geworpen. Is hetzelfde lot ook Marcus Vinicus en Lygia beschoren?

 

 

19-11-04

Baywatch; disk 1.

Met: David Hasselhoff, Erika Eleniak, Billy Warlock, Parker Stevenson.
1. Panic at Malibu Pier.
Mitch Buchannon heeft net promotie gemaakt bij de reddingsbrigade van Los Angeles. Mitch, die kort geleden gescheiden is, probeert zijn zoontje Hobie op te vrolijken. Al Gibson, een goede vriend en ook een lifeguard, gaat met Hobie vissen op zee. Het noodlot slaat toe en door een ongeluk zinkt de boot. Mitch, die zich snel ter plaatse bevind, en Al helpen de mede-opvarenden, maar vinden Hobie niet...

1990

20:05 Gepost door Helliwood-man in Drama | Permalink | Commentaren (5) | Tags: baywatch |  Facebook |

Baywatch; disk 2.

Met: David Hasselhoff, Erika Eleniak, Billy Warlock, Parker Stevenson.
2. In deep.
Hobie spijbelt en gaat jetskiën met zijn vrienden Scott en Ron. Op een bepaalde dag, als Scott en Ron alleen gaan jetskiën, vaart Scott per ongeluk over een windsurfster heen en doodt haar. Scott en Ron beslissen te vluchten en erover te zwijgen.
De volgende dag vinden Eddie en Craig de dode vrouw als ze denken een drenkelinge te redden. Wanneer Hobie over het ongeval hoort, gaat hij stiekem bij Scott en Ron langs om te onderzoeken of zij er iets mee te maken hebben.
3. Heat wave.
Er heerst een hittegolf en de reddingsbrigade heeft zijn handen vol. Mitch wordt opgezocht door een oude vriend Steve. Steve's zoon raakt in moeilijkheden en Mitch ontdekt dat een detective achter Steve zit.
 
1990

19:56 Gepost door Helliwood-man in Drama | Permalink | Commentaren (1) | Tags: baywatch |  Facebook |

Baywatch; disk 3.

Met: David Hasselhoff, Erika Eleniak, Billy Warlock, Parker Stevenson.
4. Second wave.
Wanneer Jimmy Roché naar Los Angeles komt om Eddie op te zoeken, is deze niet blij met zijn bezoek. Jimmy is een oude bekende van Eddie. Later daagt Jimmy Eddie uit, terwijl hij onderweg is naar een drenkeling. Eddie slaat Jimmy tegen de grond en wordt hierdoor geschorst voor 30 dagen. Garner ontdekt dat Jimmy heel wat op zijn kerfstok heeft, en dat Eddie daar ook bij betrokken was.
5. Message in a bottle.
Gayle, de ex van Mitch, moet voor haar werk verhuizen naar Columbus. Ze wil Hobie meenemen, dus neemt ze een advocaat in de arm om de voogdij te krijgen. Als Mitch dit hoort krijgt hij hevige ruzie met Gayle. Hobie raakt zo overstuur van de ruzie, dat hij wegloopt naar zijn vriendinnetje Jenny. Ze heeft de sleutels van har vaders boot bij zich. Samen met Jenny en Clark, een ander vriendje, gaat Hobie met de boot de zee op. Ze varen naar een eiland waar ze een lijk en goud vinden...
 
1990

19:45 Gepost door Helliwood-man in Drama | Permalink | Commentaren (0) | Tags: baywatch |  Facebook |