15-04-09

Dempsey & Makepeace; season 1.

1 dm

Disc 1:

1. Armed And Extremely Dangerous
Een undercover-agent wordt vermoord teruggevonden in een slachterij, met zijn zakken vol kaviaar. Dempsey verdenkt een oud en gerespecteerd Brits transportbedrijf ervan een lading van veertig ton het land te willen uitsmokkelen.

Disc 2:

2. The Squeeze
Een Maltese bende heeft een drastische doch effectieve methode ontwikkeld om geldtransporten te overvallen: ze lassen de deuren dicht en laden het hele handeltje op een vrachtwagen, om dan in alle kalmte het geld eruit te roven. Dempsey gaat er achter en om zijn onderzoek te volgen, moet je het spoor lijken maar volgen.

3. Lucky Streak
Net op de avond dat Dempsey de beentjes eens gaat strekken en zijn geluk beproeven in een Londens casino, wordt de geldkoerier overvallen en neergeschoten. Dempsey heeft gezien hoe vlak vóór het incident ene James Bessel (Christopher Strauli) aan de deur werd gezet wegens wangedrag. Hij heeft een modelijk motief, én had een verhouding met één van de croupiers, Rozalind James (Genevieve Allenbury). Maar naast deze inside information moet er dujidelijk nog iemand mee geholpen hebben...

4. Given To Acts Of Violence
Tijdens zijn proces tegen moordenaar Frank Egan (Brian Croucher), trekt de kroongetuige zich, duidelijk geïntimideerd terug, waardoor Egan vrijkomt. Hij werd beschuldigd van een zekere Willie Ferguson (Dave Cooper) opgeruimd te hebben voor zijn baas Archie McAllister (Ian McCulloch). De politie slaagt erin hen af te luisteren, en ze vernemen dat er wéér een grote slag voorbereid wordt, alleen hebben ze ditmaal er een piloot voor nodig. De Amerikaanse piloot, Steven Heller (Neville Jason) kennen ze echter niet persoonlijk van gezicht, en Dempsey en Makepeace overmeesteren hem in zijn hotel, met de bedoeling dat Dempsey zijn plaats inneemt in de bende.

Disc 3:

5. Hors De Combat
Gevangene Frank Price (Derek Ware) wordt uit de gevangenis gehaald met een hoogtewerker (het kan niet elke keer een helikopter zijn), maar buiten wordt hij genadeloos afgeknald in wat een afrekening lijkt te zijn tussen twee onderwereld-figuren, de bende van de old school-crimineel Jack Lang (Godfrey James) en zijn uitdager, de nieuwe, jonge en hippe Bernie Silk (Stephen Greif), die elkaar de controle betwisten over de rosse buurt. Het blijft lijken over en weer regenen, totdat Silk de kleindochter van Lang, Debbie (Nicola Stapleton) laat kidnappen. Uit weerwil laat Lang Silk zelf ontvoeren, en ze komen tot een ruil. Bij de overdracht blijkt echter dat het aan een derde partij zeer gelegen is om allebei de gangsters tegen elkaar uit te spelen, en vervolgens te doden. En wat meer is, Dempsey's nieuwe vriendin Angie (Catriona MacColl) schijnt er meer over af te weten.

6. Nowhere To Run
Twee truckers die het materiaal van een concert van het vasteland weer naar Engeland brengen, maken een stop bij het lokale wegrestaurant, wanneer een autodief er met hun bestelling vandoor gaat. Eén van de twee (Gary Shail) wordt neergeschoten, de andere (Nick Stringer) heeft de dief geïdentificeert als Paul Marshall (Michael Melia), die al wel eens in de opnamestudio's opduikt. Eerst denken Dempsey en Makepeace dat in het bestelwagentje drugs naar Engeland werden gesmokkeld, maar er blijkt een groter complot achter te zitten om een leider van een bvende moslimterroristen uit de gevangenis te krijgen.

7. Make Peace, Not War
Dempsey wordt gevraagd om in de aankomsthal van de luchthaven een drugkoerier uit New York te identiciferen; na de arrestatie van de man, Schwartz (Stuart Milligan), neemt hijzelf de plaats van de koerier in, en zo komt hij op het spoor van een nieuwe, revolutionaire techniek om drugs ongemerkt de grens over te krijgen. Makepeace komt op het spoor van dezelfde zaak na een tip van een heel andere orde: drie kruimeldiefjes zijn bij een nachtelijke strooptocht in een warenhuis op het magazijn van de bende gestoten, en zijn er zonder het zelf te weten met een deel van de drugs vandoor.

Disc 4:

8. Blind Eye
Spikings wordt het slachtoffer van een moordaanslag, net wanneer een gevangene, Charlie Wilson (Desmond McNamara), een boekje wil opendoen over de corrupte praktijken van Spikings' collega Tennant (William Simons). Om er zeker van te zijn dat Wilson zijn mond houdt, laat Tennant zijn zoontje (Rufus Carr-Martindale) kidnappen. Terwijl een tweede aanslag wordt voorbereid, moeten Dempsey en Makepeace bijzonder omzichtig te werk gaan, want anders wordt waarschijnlijk de gijzelaar omgebracht.

9. Cry God For Harry
Een kostbare collectie jaden beeldjes wordt gestolen op het landgoed van Makepeace's vader, Lord Winfield. Net dat weekeinde houdt hij een jachtpartijtje met een achttal gasten, en de kans dat de dief op de gastenlijst staat is niet ondenkbeeldig. Tot grote ergernis van Spikings wordt Makepeace van hogerhand gedetacheerd om de diefstal op te lossen, en ze krijgt er Dempsey cadeau bij. Die weet de geest van de gasten genoeg te beroeren om twee keer op het nippertje aan een moordaanslag te ontkomen.

10. Judgement
Sarah Hackett (Sarah Sherborne), een vriendin van Makepeace die op trouwen staat, wordt op de trein op weg naar Harrod's achtereenvolgens verkracht en vermoord. Haar vader, rechter Lionel Hackett (John Horseley) is er zodanig het hart van in dat hij zelfs een lijkschouwing op zijn dochter verbiedt, om het lichaam van zijn dochter niet te onteren. Makepeace herinnert zich nog een man die zich vreemd gedroeg nabij het station, en aan de hand van haar beschrijving kan de politie een robotfoto verspreiden. Wanneer de man in kwestie, de half simpele John Bates (Colin Procter) zichzelf in de foto herkent, scheert hij prompt zijn snor af. Diezelfde avond nog wordt hij dronken achter het stuur opgepakt, maar de politie herkent hem niet.


1985

De commentaren zijn gesloten.