07-09-08

Robin of Sherwood ; season 2, disc 1.

1b

1 The Prophecy.
De Sheriff van Notthingham is tijdelijk afwezig en Sir Gisburne neemt de Sheriff’s positie waar. Natuurlijk jaagt hij op Robin en zijn vrijbuiters en hij heeft zelfs een slim plannetje bedacht, want hij heeft Little John gevangen weten te nemen. Echter, deze zaak krijgt een vreemde wending als blijkt dat prins John, de broer van koning Richard, Notthingham met een bezoek vereerd. John wil namelijk vast laten leggen dat als er iets met Richard gebeurd, hij de aangewezen troonopvolger is en daar heeft hij de Abt voor nodig. Bovendien wordt Robin geleid door een visioen van Herne. Dit maakt dat er een complex spel van list en bedrog ontstaat met een verassing voor Marion en John.
2 The Children Of Israel.
De Sheriff van Nottingham schijnt terug te keren van zijn afwezigheid en Robin zijn vrijbuiters zijn van plan hem op te wachten en te ontdoen van het geld dat hij vervoert. De val wordt gezet, maar de overval gaat mis als Will zich niet aan het plan houdt en het gevolg is dat broeder Tuck gewond raakt. Als de Sheriff eenmaal terug in Notthingham is word thij aan gesproken door de joodse geldschieter Joshua de Talmont waaraan hij een grote som geld schuldig is, maar de Sheriff is helemaal niet van plan te betalen. Dus zorgt de Sheriff dat er een hetze ontstaat tegen de joden in York, in de hoop dat Talmont daarbij wordt gedood. Echter, Gisburne heeft een oogje op de lieftallige dochter van Talmont en heeft andere plannen met haar. Zo komt het dat ze Sherwood Forrest in vluchten, waar een confrontatie tussen Gisburne, de Sheriff en Robin en zijn vrijbuiters plaats vind, maar de oplossing komt via een oud heilig boek met mysterieuze krachten.
3 Lord Of The Trees.
Gisburne is weer waarnemend Sheriff in Nottingham, bij afwezigheid van de Sheriff. Hierdoor neemt hij zijn kans waar en huurt een stel brute Vlaamse huurlingen in om Robin en zijn vrijbuiters op te sporen en te doden. Helaas is het voor Robin en zijn vrijbuiters en de locale bevolking de tijd voor de “The Blessing”. Dit is een oud vruchtbaarheids- en zegeningritueel en een tijd waarin geen bloed vergoten mag worden. Natuurlijk laat Gisburne en zijn huurlingen zich daar niet mee tegenhouden, dus is het aan Robin om een list te verzinnen waarmee ze kunnen vechten zonder bloedvergieten. Hier krijgen ze ook nog een beetje hulp van Herne en de bomen.

1985

13:24 Gepost door Helliwood-man in Fantasy | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 1985, robin of sherwood |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.