30-07-08

Robin of Sherwood ; season 1, disc 2.

2

4 Seven Poor Knights From Acre.
Een groep van zeven arme Ridders van Acre komen terug van een kruistocht uit het heilige land en zijn op weg naar huis. Deze Ridders zijn Tempeliers (wrede fanatieke militaire monniken) die nu in een extra wrede stemming zijn omdat iemand het wapensymbool van hun banier heeft gestolen. Zonder dit zijn zij ten schande opgeschreven. Als hun pad met Robin en zijn vrijbuiters kruist, zien zij hen voor de dief aan. En na een schermutseling nemen zij Much als gijzelaar. Much zal gedood worden, tenzij Robin het wapensymbool teruggeeft. Robin heeft inmiddels wel een idee wie het gestolen zou kunnen hebben, maar de dief is inmiddels in handen van de Sheriff en Gisburne. Robin moet dus een list verzinnen om het wapensymbool uit handen van de Sheriff te krijgen om Much te redden.
5 Alan A Dale.

Omdat Little John in Wickham is aangetroffen tijdens een bezoekje aan Meg, zijn liefje, legt de Sheriff Wickham extra belasting op. Ondertussen onderscheppen Robin en zijn vrijbuiters Alan Dale, een hopeloos romantische minstreel die verliefd is op Mildred, de 16-jaar oude dochter van Baron de Bracy. Helaas voor Alan wordt Mildred aan de Sheriff uitgehuwelijkt. Alhoewel de Sheriff,het gehele idee haat, kan hij de bruidschat die daarmee gepaard van 10.000 zilveren Marken, niet laten lopen. Robin en zijn vrijbuiters besluiten Alan te helpen en Mildred van het huwelijk met de Sheriff te redden, bovendien zal de bruidsschat goed van past komen om de inwoners van Wickham te helpen.
6 The King's Fool.

Als een eenzame ridder door het bos rijdt, wordt hij overvallen door een moordende roversbende, gelukkig wordt hij gered door Robin en zijn vrijbuiters. Robin neemt de ridder nietsvermoedend mee naar het kamp, alwaar hij hem gastvrij ontvangt. Later blijkt het koning Richard Leeuwenhart te zijn die net terug is gekeerd uit zijn gevangenschap waar hij voor losgeld gevangen werd gehouden. Richard toont zijn dankbaarheid voor de redding door Robin en zijn vrijbuiters gratie te verlenen en nodigt hen uit in het kasteel van Nothingham. Daar laat Robin zich geheel inpakken door de krachtige persoonlijkheid van Richard. Ondertussen is Richard bezig orde op zaken te stellen om zijn herwonnen macht te laten gelden en hierbij kruipt de adel en de kerk voor hem door het stof om in zijn gunst te blijven of juist komen. Richard maakt dan ook dankbaar gebruik van de naïviteit van Robin en overreed Robin om voor hem te gaan strijden. Inmiddels hebben de vrijbuiters door wat er gaande is en dat het vertrouwen in Richard en zijn machtsbeluste volgelingen verkeerd en gevaarlijk is en verlaten Robin een voor een om terug te keren naar het bos. Als dan het moment van verraad plaatst vind is het te laat en wordt Robin hard wakker geschud, want Marion wordt dodelijk getroffen en het enige dat haar kan redden is de magie van Herne….
1984

De commentaren zijn gesloten.