30-07-08

Robin of Sherwood ; season 1, disc 1.

1

1 & 2. Robin Hood And The Sorceror.
1180, de Britse eilanden. Het Saksische dorp Loxley wordt uitgemoord en van de kaart geveegd door soldaten van de Normandiers tijdens een opstand. De leider van de opstand Ailric, tevens beschermer van het dorp en houder van de “zilveren pijl” - een oud symbool van mystieke prechristelijke godsdienst - slaagt er net op tijd in om zijn vijf jaar oude zoon, Robin in veiligheid te brengen. Echter Ailric wordt door de Sheriff van Nottingham gedood, die tevens van hem de “zilveren pijl” steelt. In zijn laatste adem fluistert de Ailric in het oor dat de "man met een kap" (The Hooded Man) zijn tirannie zal komen bestrijden.
Het is vijftien jaar later als Robin en zijn pleegbroer Much gevangen worden genomen door Guy Of Gisburne, wegens het doden van een hert dat aan de Abt van Hugo toebehoorde. Robin en Much worden in de kerkers van het Kasteel van Nottingham gegooid, waar hij kennis maakt met Will Scarlet en enkele anderen. Omdat geen van de mannen van plan is om zich aan de wreedheden van de Abt te onderwerpen, besluiten ze samen te werken. Het lukt ze om te ontsnappen en tijdens zijn vlucht maakt Robin kennis met de mooie Lady Marion en zonder dat ze het in de gaten hebben, is het liefde op eerste gezicht. Lady Marion is echter van plan het klooster in te gaan om non te worden, om zo de boosaardige Baron de Belleme te ontlopen die haar wil trouwen. De Baron houdt zich ook met zwarte magie bezig en heeft inmiddels ook Little John op Robin afgestuurd om hem tegen te houden. Maar Robin weet de betovering te verbreken.
Eenmaal aangekomen in het bos van Nothingham zijn de mannen van plan om verder te vluchten, maar Robin krijgt een bezoek van een tovenaar die hem vertelt de zoon van Herne te zijn en dat hij de nieuwe heerser van het bos is met de naam Robin Hood (Robin The Hooded Man). Robin weet de anderen te overtuigen dat de tijd van vluchten voorbij is en dat zij in opstand moeten komen tegen de tirannie van de Sherrif en de Abt. Ze laten hun kracht en macht over het bos zien, ook weten ze de soldaten van Guy Of Gisburne uit te schakelen en sturen hem terug met een boodschap. Deze boodschap komt luid en duidelijk aan bij de Sheriff.
3 The Witch Of Elsdon.
De aantrekkelijke Jennet en haar echtgenote worden door Gisburne beschuldigd van hekserij en niemand uit het dorp durft tegenspraak in te brengen. En tijdens de korte rechtzaak heeft de Abt dan ook snel een vonnis geveld en beide worden tot de doodstraf veroordeeld. Als Robin de belastingcollecteur van de Sheriff berooft en niemand op de uitgeloofde beloning op het hoofd van Robin ingaat omdat Robin hen van voedsel en goederen voorziet, smeed de Sheriff een nieuw plan. De sheriff doet Jennet het voorstel om haar en haar echtgenoot zal laten gaan als zij van haar heksenkennis gebruik maakt. Ze moet het vertrouwen van Robin winnen, zodat ze hem en zijn mannen kan drogeren, waardoor ze gevangen kunnen worden genomen. Als Jennet weigert, zal zij moeten toezien hoe haar echtgenoot dood gemarteld wordt. Jennet stemt in met dit snode plan, maar de Sheriff heeft in zijn plan geen rekening gehouden met Marion, die zich steeds meer als een vrijbuiter gaat gedragen.

1984

De commentaren zijn gesloten.