28-06-08

La prophétie d'Avignon.

 

a
Disc 1:

1. In het Pausenpaleis van Avignon beëindigt de nachtwaker (vertolkt door Franck Adrien) zijn ronde. Plots lijkt een stenen waterspuwer op het binnenplein tot leven te komen. Hij verspreidt een vreemde gouden gloed in zijn ogen die op de voeten van de nachtwaker valt en een gouden bal valt uit de muil van de gargouille. Enkele uren later wordt de man overreden door een auto. Daarbij wordt de bal gevonden door een lid van een geheim en duister genootschap, de Broeders van Judas, dat zich kenmerkt door een letter J.

2. Ervan overtuigd dat haar grootvader werd vermoord, waarschuwt Estelle de politie. Commissaris Anne Renard (gespeeld door Annie Grégorio), die eerst bijzonder sceptisch reageert, begint een veronderstelling van moord bevestigen. Estelle heeft het moeilijk door de dood van haar grootvader en trekt naar zijn huis. Daar ontdekt ze zijn kleine zwarte notitieboekje. Ze bladert erin en vindt een bladzijde met een gotische letter J, het symbool voor het geheime genootschap Broeders van Judas. Ze krijgt opeens een visioen waarin ze zichzelf als klein meisje (vertolkt door Laura Parrel) bij haar grootvader. Daarin ziet ze dat Henri haar uitleg geeft over de Profetie. Anne Renard doet haar uit haar droom ontwaken, omdat ze een huiszoeking wil verrichten bij haar grootvader.

3. Door de dood van David heeft Estelle geen andere keuze om op de vlucht te slaan. Daarbij wordt ze alweer geholpen door Olivier Royal. Ondertussen komt Elsa, de vriendin van Estelle, thuis. Daar wordt ze door de politie ondervraagd, maar ze is zo van slag dat ze geen woord kan uitbrengen.

4. Olivier haalt Estelle uit haar trance. Hij vertelt haar dat alles in orde is en dat ze nergens bang voor hoeft te zijn. Ze kussen elkaar, terwijl Doña Flores toekijkt. Anne Renard en Trihn gaan naar het onderzoek van de handen, die ze in de vorige aflevering hebben gevonden. De forensisch onderzoeker vertelt hen dat ze van een man afkomstig zijn, dat hij getrouwd is en dat ze door een 'vakman' zijn afgesneden. Verder zegt hij nog dat ze met een Russisch middel zijn gebalsemd. Renard geeft Trihn de opdracht om de vingerafdrukken te onderzoeken en ook na te vragen of men onlangs geen lijk zonder handen heeft gevonden.

Disc 2:

5. Na haar ontdekking loopt Estelle weg op straat. Ondertussen heeft Olivier zich gewassen en afgedroogd en gaat hij op zoek naar Estelle. In de slaapkamer merkt hij dat het bed leeg is. Hij doorzoekt zijn hele huis, maar kan haar niet vinden. Estelle loopt intussen naar de politie en wenst daar commissaris Renard te spreken. Estelle wil haar ervan overtuigen dat Olivier lid is van de Broeders van Judas en dat hij de moorden van professor Brac, haar grootvader en David op zijn geweten heeft. Maar Anne Renard, even cynisch als ze steeds is, stuurt Estelle met een kordaat gebaar weg. Kort nadat ze is vertrokken, belt Renard naar Olivier om hem te melden dat ze weet van de gotische letter J op zijn rechterschouder.

6. Olivier verwittigt de GIGN (Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale). De politie komt het warenhuis binnengestormd en onderzoekt meteen de gang waaruit Olivier en Estelle komen. Als de kust veilig is, dalen ook Anne Renard en Trihn af, op de voet gevolgd door Estelle en Olivier.Als ze beneden komen in de ondergrondse parking, is alles leeg en verlaten. Renard is verbitterd en vraagt Olivier om uitleg. Hij kan niets zinnigs verzinnen en vraagt de gsm van Renard. Daarmee belt hij naar de Broeders van Judas en licht hen in. Daarmee doet hij alsof hij nog lid is. Aan de andere kant van de lijn hangt een meneer, met bij zich Doña Flores, die van het voorval afweet. Anne Renard geeft Trihn en een andere politieagent de opdracht om Estelle te schaduwen.

7. Doña Flores en Estelle wandelen uit het Pausenpaleis naar buiten. Op hun tocht zegt Estelle dat ze Olivier niet in gevaar wil brengen en wil stoppen met hun zoektocht. Doña Flores overtuigt echter dat het Estelle's lot is om te zoeken en dat ze eventueel de dood van Olivier kan vermijden. Jean en Joyce vrijen met elkaar in het huis van Joyce. Ze praten wat over vroeger en nu en plots zegt Joyce dat ze nog iemand wil voorstellen : Muriel. Het klikt meteen tussen zijn 'verloren' dochter en hem. In Hongkong heeft de Liberty Bank de gouden cilinder niet kunnen ontcijferen. De baas laat de koker weer overvliegen naar Frankrijk, waar het bij de Broeders van Judas terechtkomt.

8. De quad achtervolgt hen, terwijl de Broeder van Judas blijven schieten. Plots duikt er nog een tweede quad op. Estelle en Olivier rennen voor hun leven. Ze lopen op de straat en kunnen nog net de politiewagen van Anne Renard ontwijken. De politie is hen de hele tijd gevolgd, want Renard had een zendertje op de motor van Olivier geplaatst.

2007

Commentaren

Waar kan ik deze kopen? Hi!

Weet jij misschien waar ik de DVD box van La prophétie d'avignon kan kopen met nederlandse ondertiteling!

Thanks alvast!

Gepost door: Sabbel | 23-09-08

Reageren op dit commentaar

het mysterie van avignon graag zou ik in het bezit komen van deze tv-serie. Waar is deze te koop. (nl ondertiteling)

Gepost door: P.Kwanten | 26-12-08

Reageren op dit commentaar

Te koop in.. ... Standaard Boekhandel (België).

Gepost door: Helliwood-man | 30-12-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.