25-05-08

The most arresting of Columbo; volume 1.

1c
Ransom For A Dead Man (91', 1971)
De advocate Leslie Williams (Lee Grant) wil haar man vermoorden, en zijn verdwijning doen lijken op een ontvoering. Zo hoopt ze aan het volledige kapitaal van haar man te geraken, inclusief het deel dat voor haar stiefdochter Margaret (Patricia Mattick) is voorbehouden. Margaret verdenkt haar stiefmoeder, maar heeft geen bewijs.

Short Fuse (72', 1972)
Chemie-reus David Buckner (James Gregory) wil zijn bedrijf verkopen, en heeft de hulp van zijn losbollige neef Roger Stanford (Roddy McDowall) nodig om Rogers tante Doris (Ida Lupino) te overtuigen. David heeft zijn chauffeur-detective een hoop bezwarend materiaal over Rogers liederlijke levensstijl laten verzamelen, en dreigt die aan tantetje te tonen als Roger niet meewerkt. Roger heeft echter een scheikunde-opleiding gehad, en trakteert zijn oom op een kistje sigaren met een bom in. Luitenant Columbo mag de restanten van de auto gaan inspecteren.

The Most Crucial Game (70', 1972)
Eric Wagner (Dean Stockwell) heeft een sport-imperium van zijn vader geërfd, maar het interesseert hem allemaal geen reet. Zijn vaders manager, Paul Hanlon (Robert Culp) voorziet hem van de nodige centen en het nodige vrouwelijke vertier wanneer Erics vrouw afwezig is. Die laat echter haar man schaduwen door een privé-detective. Met zijn grillen wordt Eric toch op gegeven ogenblik een te grote last voor Paul, hij vermoordt hem in zijn zwembad en laat het zo goed mogelijk op een ongeluk lijken. In zijn perfect georchestreerd alibi zit er echter één schoonheidsfoutje, en daar struikelt Columbo natuurlijk over.

21:35 Gepost door Helliwood-man in Politie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: peter falk, robert culp, 1971, 1972, roddy mcdowall, columbo |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.