17-11-05

Andromeda; season 1 disc 2.

6: Angel Dark, Demon Bright (41.10 min.) – eerste uitzending op 6-11-2000
Trance krijgt een les slipstream vliegen. Maar er gaat iets fout en ze komen 300 jaar terug in de tijd terecht. Vlak voor een grote slag met de Nietscheanen. De gevoelens van de crew is tweeledig. Tyr wil zijn mensen helpen en Harper wil ze met een speciaal wapen vernietigen. Volgens de geschiedenis waren er 500 Nietscheaanse schepen tijdens deze slag, maar er verschijnen er 1500. Een beslissing moet genomen worden om de toekomst veilig te stellen. Een moeilijke beslissing voor Tyr en Hunt.
7: The Ties That Blind (41.10 min.) – eerste uitzending op 13-11-2000
De Andromeda krijgt een SOS oproep. Het is van een "Wegist" en Rev Bem, ook een Wegist, kent de man die de oproep doet. Deze Singh is een profeet en een dichter en wordt begeleidt door de broer van Beka. Beka vertrouwt haar broer niet want hij is altijd bezig met een of andere deal. Ze komen erachter dat hij ook deze keer. Hij moet de codes van de Andromeda stelen en aan een ander volk geven zodat zij het schip met de crew kunnen opblazen. Hunt weet Beka’s broer echter om te praten.
8: The Banks Of The Lethe (41.10 min.) – eerste uitzending op 20-11-2000
Op één of andere manier lukt het om per ongeluk een bericht door een zwart gat 300 jaar terug te sturen. Daar is het Sara, de verloofde van Hunt, de het bericht ontvangt. Ze is al een jaar bezig om een manier te inden om de de Andromeda te bevrijden. Ze ligt nu met haar schip bij de Andromeda in de buurt die vast in het het zwarte gat zit. Harper heeft een apparaat ontworden waarmee Hunt werkelijk 300 jaar terug kan in de tijd kan reizen en zo zijn Sara en hij weer even samen. Maar Sara kan niet mee terug. Toch hebben Sara’s pogingen Dylan op een andere manier geholpen.
9: A Rose In The Ashes (41.10 min.) – eerste uitzending op 27-11-2000
Tijdens een bezoek aan een planeet om over de toetreding van de Gemenebest te praten worden Andromeda’s lichaam (Rommie) en Hunt veroordeelt tot het verblijf in een strafkolonie. In deze kolonie zijn twee kampen aanwezig die tegen elkaar opgezet worden. Jessa, van de Buitenstaanders redt Hunt en Rommie. Ze probeert een ook soort accu voor Rommie te maken, want zij is stervende wegens gebrek aan stroom. Hunt weet de leidster mensen van de kolonie over te halen tegen het systeem in te gaan en zo kan Hunt uiteindelijk ontsnappen.
10: All Great Neptune's Ocean (41.10 min.) – eerste uitzending op 15-1-2001
Een waterademend volk komt aan boord van de Andromeda om een contract met de Gemenebest te tekenen. Tyr laat echter weten dat Generaal Lee 75.000 Nietscheanen vermoord heeft. Lee wil de ondertekening wel door laten gaan als Tyr zijn excuses aanbiedt. Als beide alleen zijn wordt Lee vermoord. Tyr wordt natuurlijk als schuldige aangewezen. Maar verder onderzoek wijst uit dat er een andere dader is.
 
2000

08:21 Gepost door Helliwood-man in Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: andromeda |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.