17-11-05

Andromeda; season 1 disc 1.

1: Under The Night (1) (41.10 min.) – eerste uitzending op 2-10-2000
De Nietscheanen vallen de Andromeda Ascendant aan nadat deze in een val is gelokt. Het schip en zijn crew hebben geen schijn van kans tegen de duizenden schepen. Kapitein Dylan Hunt moet zijn eerste officier, een Nitzcheaan, in de gevangenis gooien omdat deze zelf aangeeft dat hij wellicht niet te vertrouwen is. Naar aanleiding van de vele schaderapporten neemt Hunt een belangrijke beslissing. Iedereen aan boord moet evacueren. Zodra iedereen vertrokken is stuurt Hunt het schip een zwart gat is om te voorkomen dat het in vijandige handen valt. Maar tijdens deze koers wijziging komt zijn eerste officier terug op de brug en komt het tot een gevecht.
2: An Affirming Flame (2) (41.10 min.) – eerste uitzending op 9-10-2000
Terwijl Hunt constateert dat hij zijn Nietscheaanse collega gedood heeft wordt zijn schip geënterd. Andomeda, het ruimteschip, wordt bestuurd door een kunstmatige intelligentie die eveneens Andromeda heet en een beeltenis van een mooie vrouw heeft gekregen. Zij is de vertrouweling van Hunt. Zij vertelt hem dan ook dat er indringers zijn. Deze indringers hebben het gemunt op het schip om het zo te kunnen verkopen. De opdrachtgever heeft behalve de crew ook een eigen crew meegenomen onderleiding van een Nietscheaan. Als de Andromeda weer gevaarlijk dicht in de buurt van het zwarte gat komt heeft Hunt alle kracht nodig om zijn schip te redden. Hij wil ook de gemenebest weer opzetten. Hij vraagt de crew van de Eureka Maru, het bergingsschip, om zijn crew te worden.
3: To Loose The Fateful Lightning(41.10 min.) – eerste uitzending op 16-10-2000
De Andromeda legt aan bij een oud Gemenebest station. Tot hun verbazing zijn op het station zijn alleen kinderen aanwezig. Zij zien Hunt als de Hoge Garde, een god die zij hun leven lang hebben aanbeden en waarvoor de duizenden Magogs hebben vermoord. Doordat Hunt zo aanbeden wordt maakt hij fouten waardoor de kinderen een stelsel kunnen opblazen met vele Magog doden tot gevolg. Hij gaat proberen de kinderen uit te leggen dat niet het doden Vrede tot gevolg heeft, maar dat daar andere dingen voor nodig zijn.
(Note: Wie Mad Max And The Thunderdome kent zal deze aflevering bekent voorkomen!)
4: D Minus Zero (41.10 min.) – eerste uitzending op 23-10-2000
De Andromeda komt tegenover een vijand te staan waarvan ze de identiteit niet van kennen. De vijand blijft echter maar bommen op hen afvuren. Door het handelen van Hunt raken Beka en Tyr nogal eens boos om zijn werkwijze en twijfelen zijn beslissingen, ze trekken deze ook openlijk in twijfel. Maar ze moeten hun meningen bijstellen als Hunt een plan onthult waaraan hij gewerkt heeft samen met Harper. Dit is de enige manier waarop ze de vijand kunnen verslaan.
5: Double Helix (41.10 min.) – eerste uitzending op 31-10-2000
De Andromeda stuit op een gevecht tussen een Nietscheanen clan en de Thran. Hunt wil proberen hen met elkaar te laten onderhandelen en hen tot de Gemenebest laten toetreden. Tyr, die van de Nietscheanen clan Kodiak is, is door de Orca clan verdreven. Hij wil nu wraak nemen, maar wordt door een Nietscheanen vrouw als perfect gezien als vader en man. En dat is alles wat een Nietscheaan wil. Maar Tyr is toch iets anders….
 
2000

08:23 Gepost door Helliwood-man in Science Fiction | Permalink | Commentaren (0) | Tags: andromeda, kevin sorbo, lexa doig |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.