25-04-05

The Saint; box 1; disk 2.

Season 5
05 The Helpful Pirate (48.42 min.) - Eerste TV uitzending op 28-10-1966:
Simon Templar wordt door de Britse geheime dienst gevraagd om de oude professor Roeding te zoeken. Zijn dochter vertelt dat hij in Hamburg verdwenen is en dat ze al dagen niets meer van hem gehoord heeft. Simon gaat naar Hamburg en checkt in de voormalige kamer van Professor Roeding. Die avond aan de bar komt hij in contact met Eva, met wie hij die avond gaat stappen. Ze komen langs een oude antiekzaak waar een bokaal staat die volgens de stadsgids een kaart bevat met een piratenschat. Zo is professor Roeding verdwenen. Zijn dochter komt ook naar Hamburg en wordt samen met haar vader verkocht aan de Russen. Althans dat is de bedoeling……

02 Interlude In Venice (48.42 min.) - Eerste TV uitzending op 7-10-1966:
Simon redt een jonge dame die wordt lastig gevallen in een steegje in Venetië. Het blijkt dat Cathy een schatrijke dame is die met haar vader en stiefmoeder in Venetië logeert. Cathy loopt snel met mannen weg als ze een charme offensief op haar loslaten. Prins Ubaldo krijgt de opdracht deze dame in te dammen om haar vader af te persen. Cathy valt voor de charmes van de prins en gaat mee naar zijn prive verblijf. Daar krijgt ze champagne. Als Cathy's stiefmoeder en Simon bij Cathy aankomen horen ze een knal. De prins is dood en Cathy heeft een pistool in haar hand. Iemand wil het doen lijken dat Cathy de prins heeft vermoord, maar Simon steekt daar natuurlijk een stokje voor.

06 The Convenient Monster (48.37 min.) - Eerste TV uitzending op 4-11-1966:
Simon Templar besluit naar het Schotse Loch Ness te gaan. Al gauw krijgt hij te maken met een vreemde moord op een hond. Het monster van Loch Ness zou het gedaan hebben. Maar dit is toch een mythe? Als hij bij de plaatselijke schrijver langs gaat, blijkt zijn vrouw geobsedeerd te zijn door het Monster van Loch Ness. Zij beweert dat het monster echt bestaan, maar er overtuigend bewijs heeft ze niet, of toch wel?
 
1966

19:13 Gepost door Helliwood-man in Aktie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the saint |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.