13-03-18

Safe house; season 1.

Jason Merrells, Marsha Thomason, Nicola Stephenson, Paterson Joseph, Christine Tremarco,2017, Christopher Eccleston

Nadat onder zijn hoede een getuige is doodgeschoten, besluit voormalig politieman Robert samen met zijn vrouw Katy een bed & breakfast in het Engelse Lake District te beginnen. Maar als zijn vroegere collega en vriend Mark hen vraagt of ze de B&B beschikbaar willen stellen voor een opgejaagde familie, stemt Robert hiermee in. Uit compassie voor de familie, maar vooral omdat hij zijn fouten uit het verleden wil goedmaken. Al snel blijkt hun vluchthuis toch niet zo veilig als gedacht. Niet voor de familie en zeker niet voor Robert...

18-11-17

Nikita; season 1.

maggie q, shane west, lyndsy fonseca, aaron stanford, melinda clarke, xander berkeley, devon sawa, 2010, dvd, noah bean

Het seizoen begint bij Alex, een jonge vrouw die samen met iemand anders een overval pleegt waarbij een onschuldige man wordt doodgeschoten. Alex wordt opgepakt en de andere gaat ervandoor. Alex wordt wakker in Division, waar ze wordt ingezet in een trainingsprogramma om een topagente te worden. Wat Division echter niet weet is dat Alex eigenlijk samenwerkt met Nikita. Michael die door Percy telkens de baan op wordt gestuurd om Nikita uit te schakelen, lijkt steeds te falen en is tevens verantwoordelijk voor Alex. Later blijkt dat hij gevoelens heeft voor Nikita en dat dit wederzijds is. Met de hulp van Alex binnen in Division probeert Nikita de acties van Division te saboteren en de Black Boxes te vinden die Percy (de top van Division) onschendbaar maken zodat ze Percy zelf kan uitschakelen.

Michael komt erachter dat niet een terrorist, maar Division zelf verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw en dochter en hij sluit zich aan bij Nikita en deze twee beginnen samen een relatie.

Gaandeweg komen we door flashbacks te weten dat Alex eigenlijk Alexandra Udinova heet en dat Division haar familie vermoord heeft omwille van Zetrov; haar vaders familiebedrijf. Nikita moest Alex en haar vader elimineren maar heeft in plaats daarvan Alex gered en ondergebracht bij een vriend van de Udinovs. Nikita kwam erachter dat de ondertussen drugsverslaafde Alex van een vrouwenhandelaar is en Nikita redt Alex en haalt haar van de drugs af. Zo komt het dat Alex en Nikita bondgenoten zijn geworden in de strijd tegen Division.

Amanda werkt bij Division als psychologe en styliste. Ze moet de agenten uiterlijk klaarstomen voor missies en doet zich voor als moederfiguur binnen Division om zo achter ieders geheimen te komen. Zo is ze ook over Nikita's verloving te weten gekomen. Amanda denkt dat Alex iets verborgen houdt en is vastberaden te weten te komen wat Alex verbergt. Ook Jaden denkt dat Alex van alles verbergt en deze twee maken het Alex erg moeilijk om niet ontmaskerd te worden.

2010

17-11-17

Nikita; season 2.

maggie q, shane west, lyndsy fonseca, aaron stanford, melinda clarke, xander berkeley, devon sawa, 2011, dvd, noah bean

Amanda is tegen Percy ingegaan en ze heeft Alex' zendertje uitgeschakeld door haar tijdelijk dood te maken. Amanda haalt Alex over om bij Division te blijven en dan krijgt ze in ruil info over de man die de dood van haar familie had besteld zodat ze eindelijk haar wraak kan nemen. Amanda zelf heeft Percy uitgeschakeld voor Oversight en heeft in ruil de leiding gekregen over Division terwijl Percy in een soort safehouse zit opgesloten. Dit is omdat ze Percy niet mogen doden; als dit gebeurt komt alle informatie over de missies vrij wat een ramp kan betekenen binnen Amerika.

Birkhoff is ondertussen ook uit Division gestapt en werkt samen Nikita en Michael. Samen proberen ze nog steeds Division tegen te werken maar proberen ze zich ernaast ook meer bezig te houden met mensen te helpen die ze kennen.

2011

16-11-17

Nikita; season 3.

maggie q, shane west, lyndsy fonseca, aaron stanford, melinda clarke, xander berkeley, devon sawa, 2012, dvd, noah bean

Na een reeks tumultueuze gebeurtenissen staan Nikita, Michael en CIA-analist Ryan Fletcher aan de top van The Division en hebben ze van de Amerikaanse president de opdracht gekregen om de puinhoop van het vorige regime op te ruimen.

Nu punk hacker Seymour Birkhoff volledig in de zaak opgaat, Alex zich schuilhoudt en Owen terugkeert uit Russische gevangenschap, beschikt het nieuwe team over alle technologie, spierkracht en spionagetrucs die nodig zijn om Dirty Thirty, gewetenloze huurmoordenaars die over de hele wereld vrij rondlopen, te pakken te nemen. Maar Amanda heeft The Division in het vizier, het 'Oval Office' wil de job gisteren al geklaard hebben en de operatie krijgt een paar gevoelige klappen.

Nikita moet alle beschikbare middelen gebruiken om alles bijeen te houden in alle 22 afleveringen van deze slimme en sexy thriller: haar man, haar toekomst en haar vrijheid.

2012

15-11-17

Nikita; season 4.

Maggie Q, Shane West, Lyndsy Fonseca, Aaron Stanford, Melinda Clarke, Xander Berkeley, Devon Sawa,2013,dvd, Noah Bean

Nadat ze verdacht is voor een moord, is Nikita (Maggie Q) nu op de vlucht. Terwijl ze haar onschuld probeert te bewijzen, loopt ze haar vroegere team onverwachts tegen het lijf. Nikita en haar aanverwanten moeten hun opgelopen emotionele schade achterwege laten om hun vijand Amanda (Melinda Clarke) te overwinnen die een aanval plant met wereldwijde gevolgen.

2013

08-08-17

Kapitein Zeppos.

kapitein zepposEen vreemde man komt te paard aan in het plaatsje Belder, onder de naam 'Kapitein Zeppos'. Dat zaait dadelijk onrust en afgunst jegens deze vreemde man. Maar een zekere Ben Kurrel, die wel van een avontuurtje houdt, zoekt contact met hem en gaat voortaan vaak bij hem langs, zonder hem echt te kennen. Al gauw wordt duidelijk dat Zeppos niet zonder bedoeling naar Belder is gekomen: hij moet een mysterie oplossen - in Griekenland heeft hij van een onbekende man met een pukkel een bod gekregen op de grond die hij geërfd had van zijn overleden oom Nico. Er blijkt een hele organisatie bij te zijn betrokken. Ben Kurrel en zijn vriendin Rita Mees helpen hem om dat mysterie op te lossen. In het verhaal duiken ook nog de boswachter Nelis, Ariane Despinal, meesterschurk Baral en zijn medewerkers op.

De komplete serie op 11 dvd's.

1964 - 1966

06-02-15

Hawaii Five-O; season 3.

hawaii five oSeizoen drie begint met de schokkende terugkeer van rechercheur Steve McGarrett’s (Alex O’Loughlin) moeder, die met een geheim rondloopt dat haar naasten in gevaar kan brengen. Ondertussen strijdt het team nog steeds tegen criminaliteit en corruptie op de eilanden, terwijl ze hun privéleven ook nog op de rails proberen te houden. Kono (Grace Park) heeft nog altijd een relatie met de zoon van een Yakuza-baas, Chin Ho (Daniel Dae Kim) krijgt een persoonlijke klap te verwerken en krijgt te maken met spoken uit z’n verleden en Danny (Scott Caan) moet vechten om z’n dochter in Hawaii te houden. De 24 bloedstollende afleveringen voelen als een constante adrenalinestoot.

 

+ Hawaii Five-0 (1973) episode 6.1: Hookman.

 

2012

05-02-15

Hawaii Five-O; season 2.

Alex O'Loughlin, Scott Caan,grace park, james caan,Daniel Dae KimRechercheur Steve McGarrett (Alex O’Loughlin) zit in de gevangenis voor de moord op de gouverneur. Als er nieuwe aanwijzingen zijn in het onderzoek naar de moord op McGarretts vader, komt het eliteteam in actie. En de gemoederen raken nog verder verhit als Kono (Grace Park) op non-actief gesteld wordt, Chin Ho (Daniel Dae Kim) gearresteerd wordt bij de Russische ambassade en het dochtertje van Danno (Scott Caan) ontvoerd wordt. Dus laat je meeslepen met 23 nieuwe afleveringen van deze razendsnelle actieserie…

 

2011

15-01-15

Hawaii Five-O; season 1.

2010, Alex O'Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim, Grace Park, Masi Oka, Terry O'QuinnLuitenant ter Zee der 1e klasse Steve McGarrett vervoert met zijn SEAL-team de belangrijke gevangene Adolf Hesse, maar dan krijgt hij een telefoontje van zijn vader die bedreigd wordt door Victor Hesse, die de vrijlating van zijn broer eist. Het team wordt dan zwaar aangevallen en Adolf Hesse komt ter plaatse om het leven, daar kan Victor niet mee leven en schiet John McGarrett, Steve’s vader, dood. Steve gaat naar Hawaï om de begrafenis te regelen, maar heeft daar ook een ontmoeting met de gouverneur van Hawaï. Zij biedt hem volledige immuniteit en volledige inzet bij het opsporen van zijn vaders moordenaars. Steve bedankt daar eerst voor, maar na een aanvaring met Det. Danny Williams van H.P.D. besluit hij toch op het voorstel in te gaan en Steve laat zich overplaatsen naar de vrijwillige eenheid en neemt de taak op zich om het team op te gaan zetten. Hij zoekt een oude vriend van zijn vader, een voormalig agent die werd beschuldigd van corruptie, Chin Ho Kelly op. Hij wil hem ook bij het team hebben, maar Chin voelt daar in eerste instantie weinig voor, aangezien hij de naam van corrupte agent heeft, maar besluit daarna om toch in zee te gaan met Steve. Het team krijgt dan langzaam zijn vorm en als het bij een zaak een vrouw undercover moet laten gaan, heeft Chin de perfecte kandidate; aankomend agente Kono Kalakaua. Zij is het nichtje van Chin, voormalig surfkampioene en binnenkort dus een agente van H.P.D. Steve wil haar er graag bij hebben en besluit al op de zaken vooruit te lopen door haar aan te nemen. Kono neemt de kans maar al te graag aan en zo heeft het team zich geformeerd. Het team wordt belast met zeer uiteenlopende zaken, maar de rode draad in de serie is toch de zoektocht naar de moordenaar van zijn vader. Al snel komt Steve erachter dat zijn moeder, waarvan hij dacht dat ze bij een auto-ongeluk om het leven was gekomen, is vermoord door een autobom die eigenlijk voor zijn vader bedoeld was. Zo komt hij langzaam maar zeker de onderwereld in van Hawaï en merkt al gauw dat de touwtjes in handen zijn van ene Wo Fat, de grootste criminele baas op Hawaï. Er gebeurt niets zonder dat hij er van weet en Steve gaat op jacht naar bewijzen om Wo Fat achter de tralies te krijgen voor de moord op zijn ouders. John McGarrett was namelijk bezig om een zaak aan het licht te brengen van een aantal corrupte agenten, maar hij kon dit aan niemand vertellen. Zijn onderzoek was zo geheim dat hij het met puzzels en cryptogrammen verwoordde aan Steve, die de enige was die zijn puzzels kon oplossen.

2010

14-01-15

The Librarian III: The curse of the Judas Chalice.

Noah Wyle, Bob Newhart,2008,Stana KaticDe wereld loopt gevaar door vampiers. Flynn Carsen is de enige die redding kan brengen. Hij wordt naar New Orleans gestuurd, waar hij met behulp van de mooie Simone, een gekidnapte professor moet zien te redden en de vampieren te lijf moet gaan.

2008

13-01-15

The Librarian II: Return to King Solomon's Mines.

 Noah Wyle, Gabrielle Anwar, Lisa Brenner,2003Bibliothecaris annex avonturier Flynn Carsen (Noah While) gaat ditmaal op zoek naar de mijnen van koning Solomon, diep in het Afrikaanse continent. Maar er zijn meer kapers op de kust. De vraag is of Flynn dit tot een goed einde weet te brengen.

2006

22-12-14

The Librarian I: The quest for the spear.

Noah Wyle, Kyle MacLachlan,2004,Sonya Walger

Een schrandere bibliothecaris gaat erop uit als een magisch artefact wordt gestolen uit een bibliotheek. Hij wil zich ervan vergewissen dat het gestolen stuk veilig terug komt. Om dit te doen maakt hij gebruik van de diensten van een dame die uitblinkt in martial arts. Zij blijkt ook de krachtige macht te zijn in hun relatie.

2004

2004

27-10-14

Spartacus; gods of the arena.

6 afleveringen.

Spartacus,2010,bd

Deze prequel op 'Spartacus: blood and sand' toont de bloedige geschiedenis van het Huis van Batiatus en de Romeinse stad Capua voor de tijd van Spartacus. Quintus Lentulus Batiatus neemt de taak van lanista over van zijn vader. Zijn ambities reiken veel verder van die van zijn vader. Aan zijn zijde staat Lucretia, Batiatus zijn vrouw. Zij wil Batiatus zijn doelen zien bereiken, maakt niet uit wat het kost. Lucretia vergiftigt wijn waardoor Titus Lentulus Batiatus sterft, alsook Melitta, de vrouw van Oenomaus. Batiatus zet al zijn geld op zijn beste gladiator, Gannicus de Kelt. Een vaardige gladiator die steeds met klasse overwint.

2011

Spartacus,2011,bd

Spartacus,2011,bd

10:57 Gepost door Helliwood-man in Aktie, BLU-RAY, Drama, Erotiek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spartacus, 2011, bd |  Facebook |

19-07-12

Starsky & Hutch, season 1; disc 3.

starsky and hutch9. The bait: Starsky en Hutch gaan undercover als profesionele drugdealers...

10. Lady Blue: Een oud-collega en ex-vriendin van Starsky wordt vermoord. Het duo komt er al snel achter dat geen nachtclubdanseres was...

11. Captain Dobey... you're dead: Dobey wordt bedreigt tijdens een onderzoen naar mensenrechtactivisten...

12. Terror on the docks: Een havenarbeider heeft een undercoveragent vermoordt...

13. The deadly imposter: Een oude vriend keert terug naar de stad en Starsky en Hutch helpen hem om z'n vrouw en kind op te sporen. Maar was dat wel een goed idee..?

18:21 Gepost door Helliwood-man in Aktie, Politie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: starsky, hutch |  Facebook |

13-09-08

Blade; the series: Pilot.

 1blade

1. House of Chthon: Irak veterane Krista Starr ontdekt dat haar tweeling broer Zack is gedood onder mysterieuze omstandigheden. Vervolgens komt Krista erachter dat Zack een "familiar" was, een dienaar van Vampieren. Door Krista's verdere zoektocht naar de moordenaar van Zack ontmoet ze Blade, maar ook de moordenaar, de machtige vampier Marcus Van Sciver. Marcus is onder de indruk van Krista en veranderd haar in een Vampier. Blade die Krista niet op tijd weet te redden, injecteert Krista met hetzelfde serum dat hij gebruikt om zijn vampierinstincten onder controle te houden. Zo geeft Blade Krista toch nog een kans om Zack te wreken en Marcus en zijn House Of Chthon te vernietigen. Hiervoor gaan Blade en Krista een partnerschap aan.

2006

19:10 Gepost door Helliwood-man in Aktie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2006, kirk jones, jill wagner, jessica gower, neil jackson, nelson lee |  Facebook |

22-04-07

I spy returns.

Deze tv-film uit 1994 is een vervolg op de succesvolle tv-serie die draaide van 1965 tot en met 1968.

5842165L

Scott is een universiteitsprofessor en Robinson heeft een hoge functie bij S.S.A.. Het zijn hun kinderen die nu spionnen geworden zijn. Wanneer ze hun eerste missie krijgen, namelijk het beschermen van een Russische wetenschapper, willen hun vaders er op toezien dat hen niets overkomt.

1994

15:54 Gepost door Helliwood-man in Aktie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: robert culp, bill cosby |  Facebook |

08-04-07

Alias.

alias

1. Truth be told.

Sydney Bristow (Golden Globe Award winnares actrice Jennifer Garner ) is niet bepaald een doorsnee studente. Ze lijkt een normaal leven te leiden, maar in werkelijkheid werkt ze als spion voor de CIA. Haar missie is het uitroeien van het kwaad. Haar wereld wordt op zijn kop gezet als ze erachter komt dat ze wel eens zou kunnen werken voor de vijand die ze dacht te bestrijden. Ze is ongemerkt verstrikt geraakt in een geheim leven waarin ze gedwongen is de loyaliteit van iedereen in twijfel te trekken, met inbegrip van degenen die haar het meest dierbaar zijn - haar familie en vrienden.

2001

27-02-06

The Saint.

113 & 114. Vendetta for the Saint (part 1 & 2).

Met: Roger Moore, Steven Berkoff, Ian Hendry.

Als Simon Templar in een bar in Napels wat aan het drinken is, is hij er getuige van hoe twee mannen met elkaar twisten. Het blijkt dat één van de mannen de ander aanziet voor een oude collega. Als hij de volgende morgen in de krant leest dat één van de mannen is vermoord, verdenkt hij de ander. Hij begint een onderzoek en raakt daarbij verzeild in de wereld van de Siciliaanse maffia...

1968

09:32 Gepost door Helliwood-man in Aktie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the saint |  Facebook |

17-11-05

Starsky & Hutch, season 1; disc 1.

Seizoen 1
Pilot.
Er wordt een koppel vermoord in hun auto. Maar blijkbaar hebben ze de verkeerden vermoord. De bedoeling was Starsky te elemineren!
1 - Savage Sunday
Een ouder echtpaar verstopt een bom in hun auto om te dreigen City Hall op te blazen om zo aandacht te krijgen voor de verschrikkelijke omstandigheden in het verzorgingstehuis. Dan wordt de auto gestolen..
2 - Death Ride
De helden worden achtervolgd door meedogenloze criminelen wanneer ze de dochter van een hoge maffiabaas proberen te beschermen. De maffiabaas is kroongetuige in een balngrijke zaak.
3 - Texas Longhorn
Wanneer de vrouw van een rijke autohandelaar wordt verkracht en vermoord door een stel drigsverslaafden moeten Starsky en Hutch er alles aan doen om te voorkomen dat de gebroken man het recht in eigen hand neemt.

08:09 Gepost door Helliwood-man in Aktie, Politie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: starsky, hutch |  Facebook |

21-06-05

Magnum P.I. (the best of).

Met: Tom Selleck, John Hillerman.
Vietnam-veteran Thomas Magnum (Tom Selleck) verlaat de marine voor een baan als privé-detective en veiligheidsadviseur van de beroemde schrijver Robin Masters. Binnen de kortste keren leidt hij een rijkeluisleventje in Master's villa op Hawaii en maakt hij de blits in diens Ferrari. Maar het is niet zo idyllisch als het lijkt. Magnum heeft het zwaar te verduren met Higgins, Apollo en Zeus, Master's hatelijke butler en zijn twee goedgetrainde honden, en er zijn nog meer vaste bewoners in de villa. Toch raakt Magnum al spoedig verslingerd aan het eilandleven.
Deze disk bevat de afleveringen :
Don't eat the snow in Hawaii. (1980)
Memories are forever. (1981)
Black on White. (1982)
Mac's back. (1984)
The people Vs Oville Wright. (1987)

17:46 Gepost door Helliwood-man in Aktie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: magnum p i, 1982, 1987, tom selleck, john hillerman, 1980, 1981, 1984 |  Facebook |

25-04-05

The Saint; box 1; disk 1.

Season 5
03 The Russian Prioner (48.38 min.) - Eerste TV uitzending op: 14-10-1966:
In Geneve vindt een ontwapeningsconferentie plaats. Een Russische wetenschapper wil overlopen. Zijn dochter is vanuit Stockholm gearriveerd. Als de ontmoeting tussen beide misloopt, vraagt de dochter aan Simon Templar om haar te helpen, haar vader te bevrijden uit Russische handen.

01 The Queens Ransom (48.41 min.) - Eerste TV uitzending op: 30-9-1966:
In een casino in Monte Carlo verijdelt Simon de moord op een koning. Zijn land is echter bijna falliet. Alleen de juwelen van de koningin kunnen het land nog redden. Die liggen in de kluis van Zurich. Koningin Ardana kent Simon van de tijd toen ze nog geen koningin was, maar de dochter van een buschauffeur en model. Haar man vraagt Simon om zijn vrouw te vergezellen en de juwelen op te halen in Zurich. Maar de moordenaars zitten hen dicht op de hielen.

04 The Reluctant Revolution (48.39 min.) - Eerste TV uitzending op: 21-10-1966:
Simon komt in contact met een jonge vrouw op het vliegveld. Un tassen zijn verwisseld en vindt in haar bagage een pistool. Later blijkt dat ze een man wil vermoorden die verantwoordelijk is voor de dood van haar vader. De man is nu echter minister van binnenlandse zaken van het corrupte Sam Pablo. Simon gaat de rebellen helpen.
 
1966

19:15 Gepost door Helliwood-man in Aktie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the saint |  Facebook |

The Saint; box 1; disk 2.

Season 5
05 The Helpful Pirate (48.42 min.) - Eerste TV uitzending op 28-10-1966:
Simon Templar wordt door de Britse geheime dienst gevraagd om de oude professor Roeding te zoeken. Zijn dochter vertelt dat hij in Hamburg verdwenen is en dat ze al dagen niets meer van hem gehoord heeft. Simon gaat naar Hamburg en checkt in de voormalige kamer van Professor Roeding. Die avond aan de bar komt hij in contact met Eva, met wie hij die avond gaat stappen. Ze komen langs een oude antiekzaak waar een bokaal staat die volgens de stadsgids een kaart bevat met een piratenschat. Zo is professor Roeding verdwenen. Zijn dochter komt ook naar Hamburg en wordt samen met haar vader verkocht aan de Russen. Althans dat is de bedoeling……

02 Interlude In Venice (48.42 min.) - Eerste TV uitzending op 7-10-1966:
Simon redt een jonge dame die wordt lastig gevallen in een steegje in Venetië. Het blijkt dat Cathy een schatrijke dame is die met haar vader en stiefmoeder in Venetië logeert. Cathy loopt snel met mannen weg als ze een charme offensief op haar loslaten. Prins Ubaldo krijgt de opdracht deze dame in te dammen om haar vader af te persen. Cathy valt voor de charmes van de prins en gaat mee naar zijn prive verblijf. Daar krijgt ze champagne. Als Cathy's stiefmoeder en Simon bij Cathy aankomen horen ze een knal. De prins is dood en Cathy heeft een pistool in haar hand. Iemand wil het doen lijken dat Cathy de prins heeft vermoord, maar Simon steekt daar natuurlijk een stokje voor.

06 The Convenient Monster (48.37 min.) - Eerste TV uitzending op 4-11-1966:
Simon Templar besluit naar het Schotse Loch Ness te gaan. Al gauw krijgt hij te maken met een vreemde moord op een hond. Het monster van Loch Ness zou het gedaan hebben. Maar dit is toch een mythe? Als hij bij de plaatselijke schrijver langs gaat, blijkt zijn vrouw geobsedeerd te zijn door het Monster van Loch Ness. Zij beweert dat het monster echt bestaan, maar er overtuigend bewijs heeft ze niet, of toch wel?
 
1966

19:13 Gepost door Helliwood-man in Aktie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the saint |  Facebook |

The Saint; box 2; disk 1.

Season 5
08 The Man Who Liked Lions (48.42 min.) - Eerste TV uitzending op 18-11-1966:
Simon wordt benaderd door een vriend. Op de afgesproken plaats, het Colleseum in Rome, ontmoet hij Tony. Maar voordat Tony ook maar iets kan zeggen wordt hij vermoord. Simon gaat op zoek en komt terecht bij een mooie kunstenares. Zij kende Tony goed. Haar sponsor doet zich echter erg jaloers voor en blijkt een duister geheim met zich mee te dagen...

12 Locate And Destroy (48.27 min.) - Eerste TV uitzending op 18-12-1966:
Simon is in een antiekwinkel in Lima Peru aanwezig, als daar een man aangevallen wordt door twee gewapende mannen. Simon verijdeld de aanval, maar is toch nieuwsgierig naar, waarom deze meneer Coleman aangevallen werd. Hij gaat langs bij Coleman, maar die speelt de onschuld, want het schilderij dat hij ging ophalen is immers een reproductie. Als Simonj later een gewonde man langs de weg aantreft krijgt hij meer duidelijkheid over de praktijken van Coleman. En die zijn niet zuiver.

07 The Angel's Eye (48.25 min.) - Eerste TV uitzending op11-11-1966:

The Angel's Eye is een beroemde grote diamant. De eigenaar wil hem laten her-slijpen en zo voor meer te kunnen verkopen, want hij heeft geld nodig. Simon wordt gevraagd om met twee personeelsleden mee naar Amsterdam te gaan. Als de diamant bij de slijper is afgegeven gebeurd er iets vreemds. De volgende dag beweert de slijper dat hij de diamant helemaal niet heeft. Ook wordt het personeels lid, een oudere man die de diamant weg heeft gebracht naar de slijper ontvoert. Simon moet dit natuurlijk tot op de bodem uitzoeken want hier klopt iets niet.

1966

19:09 Gepost door Helliwood-man in Aktie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the saint |  Facebook |

The Saint; box 2, disk 2.

Season 5.
9 The Better Mousetrap (48.37 min.) - Eerste TV uitzending op 25-11-1966:
Simon is aan de Franse Riviera. Maar in ieder hotel waar hij is worden oudere dames van hun dure juwelen bestolen. De politie verdenkt natuurlijk Simon, maar die weet wel beter. Hij gaat op zoek naar de echte daders. Die blijken getipt te worden door een vrouw. Dan moet hij zich daar dus op richten.

10 Little Girl Lost (49.17 min.) - Eerste TV uitzending op 2-12-1966:
Simon is in Ierland en zit rustig te vissen als een auto vlak bij hem tegen een boom rijdt. De jonge vrouw die uitstapt zegt op de vlucht te zijn voor twee moordenaars. Simon redt haar en brengt haar in veiligheid. Ze verteld een fantasierijk verhaal, waar Simon geen snars van gelooft. Maar wie is ze dan wel? De mannen weten haar toch weer te pakken en eisen een grote som losgeld van haar vader. Simon moet dus weer in actie komen.

11 Paper Chase (48.45 min.) - Eerste TV uitzending op 9-12-1966:
Een belangrijke lijst met daarop de namen van al de Britse geheim agenten in Oost-Duitsland is verdwenen. Redman, de dief is in Leipzig om de lijst te ruilen tegen de vrijlating van zijn vader. Simon wordt door de Britse geheime dienst achter de man aangestuurd, maar het blijkt geen makkelijke missie. De politie zit hem al snel op de hielen en Redman heeft de list uit handen gegeven aan een jonge vrouw, die hem alleen terug wil geven als Simon haar mee naar het Westen neemt.

1966

19:04 Gepost door Helliwood-man in Aktie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: the saint |  Facebook |

16-03-04

The fugitive. (2000)

Met: Tim Daly, Mykelti Williamson.
Dr. Richard Kimble is een ontsnapte gevangene, die ten onrechte wordt veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en hij is vastbesloten de ongrijpbare éénarmige man te vinden die de moord heeft gepleegd.
Pilot.
Kimble weet dat ontsnappen niet mogelijk is. Hij zit in de val op een van de bovenste verdiepingen van een flatgebouw in aanbouw. Lt. Philip Gerard, die Kimble op de hielen heeft gezeten van Chicago tot in het zonnige Miami, is gewoon te sterk, te geslepen, te dichtbij. Maar dan, als Kimble oog in oog staat met de loop van Gerard's pistool, waagt de dokter zijn kans. Hij duikt met zijn hoofd voorover van het gebouw, in de hoop dat het valnet voor de bouwvakkers, vele verdiepingen lager, het zal houden....
Hands of a stranger.
Een man pleegt een overval om met dat geld zijn zwaar zieke vrouw te helpen. Kimble raakt erbij betrokken...
 
2000

19:08 Gepost door Helliwood-man in Aktie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fugitive, tim daly |  Facebook |

06-08-03

Largo Winch.

Aktie.
Na de dood van zijn adoptievader Nerio, erft de jonge Largo Winch een Amerikaanse multinational: de Winch Group. Hij is 26 en miljardair en dat heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op sommigen. Largo vindt complotten, valstrikken en verleidelijke vrouwelijke spionnen op z'n weg. Hij moet heel wat obstakels overwinnen om diegenen te ontmaskeren die het op zijn leven hebben gemunt. Dat blijken uiteindelijk de moordenaars van Nerio te zijn...
 
Deze disk bevat de eerste 3 afleveringen uit de reeks: 'The heir 1 & 2', 'Legacy'.
Gebaseerd op de gelijknamige populaire stripreeks.

20:29 Gepost door Helliwood-man in Aktie | Permalink | Commentaren (4) | Tags: largo, paolo seganti, largo winch |  Facebook |